Dyt. Kübra NOKTA

Dyt. Kübra NOKTA

SOĞUK HAVALARA KARŞI KENDİNİZİ KORUYUN !

 

HAVA KOŞULLARININ  DEĞİŞİMİYLE BERABER DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER NELER?

Sonbahar kendini ara ara yağmur ve soğukla hatırlatıyor. Sıcaklığın gün gün artıp azalması da en çok bağışıklık sistemi zayıf olanları etkiliyor. Bu kişilerin en büyük eksiklikleri genelde yeterli besin ögesi tüketmemek. 

EN DEĞERLİ İLAÇ SU…

Boğazda enfeksiyon ve tıkanma, öksürük, halsizlik, aşırı yorgun hissetme gibi belirtiler sizi harekete geçirmeli. Beslenmenizde yeterli besin alımı dışında bol su tüketimi de önemlidir. Özellikle şu günlerde havalardaki kuruluk ve serinlik ile ciltlerde de döküntüler başladı. Cilt problemlerini hem bol su içerek hem de süt ürünleri, bol vitaminli meyve, sebze tüketimi ile ortadan kaldırmak mümkün.

Su, sadece kuru cilde iyi gelmekle yetinmiyor. Suyu ayrıca boğaz ağrıları, boğaz akıntıları gibi şikayetleri çözmek için de bol bol tüketmeliyiz. Normalde içilen su miktarını hastalık dönemlerinizde artırmayı unutmayınız.

KAHVALTINIZA DİKKAT EDİNİZ !

Bağışık sisteminin güçlenmesi için beslenmenizde dikkat etmeniz gereken ilk öğün kahvaltıdır. Kahvaltınızda yumurta ve peynirinizi, bol yeşillik, ceviz ve zeytin çeşitlerinizi mutlaka tüketiniz. Herhangi bir özel durumunuz yoksa güvenilir olduğuna emin olduğunuz pekmez ve bala da kahvaltınızda her gün yer veriniz.

ANA ÖĞÜNLERDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?

Kışın vazgeçilmez sebzeleri karnabahar, ıspanak ve pırasayı öğle ve akşam öğünlerinde ister çorba ister sulu yemek şeklinde tüketebilirsiniz. Sebzeleri bol tüketmek sizi hastalıklardan korur ve hastalandığınız taktirde çabuk iyileşmenizi sağlar. Ana öğünlerinizde baharatlı ve limonlu çorbaları içmeyi de ihmal etmeyiniz.

BİTKİ ÇAYLARININ KATKISI…

Kış deyince akla sıcak içecekler de gelmeli. Ihlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitki çayları tüketmenizin büyük faydası var. Zengin vitamin içerikleriyle sizleri soğuğa karşı koruyacaktır.

Dikkat edilmesi gereken nokta şudur :

Hazır paket bitki çayları almaktansa kendi bahçelerinizden topladığınız veya güvendiğiniz aktarlarda bulduğunuz ürünleri içmek yarar sağlar. Bu bitkileri günlük demleyip tüketiniz. Çaylarınızı demlerken içerisine kabuk tarçın ilave ederek iştah kontrolüne de ayrıca katkı sağlamış olursunuz. 

Bu yazı toplam 2239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.