Soğuk Hava Turşu Satışlarını Artırdı

Soğuk Hava Turşu Satışlarını Artırdı

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Benli: 'Sofraların lezzeti turşu tüketimi, uzmanlar tarafından 'soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin' dile getirilmesi sonrası ö

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, sofraların lezzeti olarak tercih edilen turşu tüketiminin, uzmanlar tarafından 'soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin' dile getirilmesi nedeniyle de özellikle son dönemde hızla arttığını söyledi.

Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havaların etkisiyle grip ve soğuk algınlığında da artış yaşandığını, bunun da turşu satışlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti.

'Sofraların lezzeti turşu tüketimi, uzmanlar tarafından 'soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin' dile getirilmesi sonrası özellikle son dönemde hızla arttı' diyen Hasan Hüseyin Benli, lezzeti nedeniyle tercih edilen Çubuk turşusu siparişlerine yetişmekte güçlük çektiklerini ifade etti.

Sel, dolu gibi doğal afetler nedeniyle bu yılki üretimlerinin önceki yıllara oranla düşük olduğunu vurgulayan ve talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Benli, 'Bu yıl 12 bin ton civarında turşu imal edebildik. Allah'a çok şükür satışlarımız iyi, son bir ayda turşuya, özellikle de gribal enfeksiyonlara karşı etkili olan turşu suyuna yoğun talep var' dedi.

Salatalık, biber ve karışık turşunun yanında pancar turşusunun da yoğun talep aldığını aktaran Hasan Hüseyin Benli, şöyle devam etti:

'Stoklarımızın yüzde 80'e yakını tükendi. Bu yıl festival yapamadık, yapılsaydı elimizde hiç turşu kalmazdı. Rusya'nın ambargosu nedeniyle bu ülkeye ihraç edilemeyen doğal domates, salatalık, biber gibi sebzelere talibiz. Bunlarla turşu kurup satalım, yeter ki hammadde olsun. Hammadde olsa biz daha çok turşu üretiriz ve satarız. Hem iç piyasanın talebini karşılarız hem de ihracat yaparız.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum