ŞOFÖRLER ODASI YENİ BAŞKANI: FATİH RAŞİT NEŞELİ...

ŞOFÖRLER ODASI YENİ BAŞKANI: FATİH RAŞİT NEŞELİ...

Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ‘39. Olağan Genel Kurulu’nda üç adayın listesinin çekiştiği seçimde ipi göğüsleyen taraf Fatih Raşit NEŞELİ’nin ve listesi oldu.

 Şuayip YAMAN

Eski Başkan Zekeriya ERDOĞMUŞ’un aday olmadığı seçimde; Kullanılan 638 Oy’un 450’sini Fatih Raşit NEŞELİ , 98’ini Adnan YAZICI ve 81’ini de Ayhan ŞAHAN aldı. 9 oy da geçersiz sayıldı.

 

Böylece Fatih Raşit NEŞELİ, Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni Başkanı oldu.

 

Divan Başkanlığına Hüseyin AR; Divan Başkan Vekilliğine Mustafa Ragıp GÖKÇE Divan üyeliklerine ise Ümit POLAT, Burhan ÇEPER ve Hüseyin ORUÇ seçildiler.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Zekeriya ERDOĞMUŞ’un faaliyetlerini içeren slayt gösteriminin sunumu izlendi.

 

Başkan ERDOĞMUŞ minibüsçüler, taksiciler,

 

Sincan ve Gölbaşı minibüsçülerine verilen “J” serili plakanın minibüsçülerimize verilmesi ilgili makama ulaştırılmış, kabul görmemiştir.

 

İlçedeki taksi duraklarımızın ruhsatları alındı. “T” seri plakaların verilmesini UKOME’ye taşıdık. Uğraş ve çabalarımıza, lehimize sonuçlanan mahkeme kararlarına rağmen bu isteğimizde ilgili makam tarafından reddedildi.

 

Sizlere kurtarıcı ve ambulans hizmetlerimizle yararlı olamaya çalıştık.

 

Servis konusunda 150 araçlık (küçük ve büyük) okul ve fabrika servisi ile 5216 sayılı kanuna istinaden “C” serili plaka istemimiz de kabul edilmemiştir. 

 

Yeşil Kuşak uygulaması uygun görülmüştür.

 

Oda olarak yoğun ve ısrarlı çalışmalar yapıyoruz.

 

Servislerin sınırlarımız içersinde Akyurt, Çubuk arasında çalışmaları sağlanmıştır. Ama yeterli değildir.

 

“Haklarınızı helal edin...” 

 

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 6 dönem ve 23 yıl dır sizlere hizmet etmeye çalıştım.

 

 Tekrar aday değilim. Kimseye karşı bir saygısızlığım olmamış, sizlerin de bana karşı bir saygısızlığınız olmamıştır.

 

Bu vesile ile sizlerden helallik istiyorum.

 

Amacım bundan sonra gelecek yönetimin önünü açmaktır.

 

Seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

 

Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları Şoförler ve Otomobilciler Odası Muhasebecisi SERDAL YAVUZOĞLU tarafından okundu.

 

Genel Kurul’da müzakereye açıldı ve ayrı ayrı ibra edildi.

Yeni dönem Çalışma Raporu ve Tahmini Bütçesi yine Muhasebeci Serdal YAVUZOĞLU tarafından okundu.

 

Özellikle yeni mahallelerin ulaşım sorunlarının en kısa zamanda çözülmesi için çalışmalara hız verildiği ifade edildi.

 

Çalışma Raporu ve Tahmini Bütçe müzakereye açıldı. Genel Kurul tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

Gayrimenkul ve taşıt alımı için yönetime yetki verilmesi genel Kurul’un oylarına sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi.

 

 Adayların konuşmasına geçildi;

 

Başkan Adayı Adnan YAZICI, “Öncelikle konuşmama başlamadan önce Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda, o kutsal görevde yer alan şanlı ordumuza Rabbim hayırlı zaferler ihsan eylesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ihsan eylesin, gazilerimize acil şifalar versin.

 

Saygıdeğer şoför kardeşlerim, ağabeylerim ve yol arkadaşlarım, Ben 1976 Ankara-Çubuk Yazır Köyü doğumlu Adnan YAZICI. 1974’den bugüne ata mesleğim olan şoförlük mesleğini icra etmekteyim.

 

Bu kutsal mesleğin içinden geldiğimiz için şoför esnafımızın ne sorunu, ne derdi varsa hepsini yaşayıp tecrübe edindik. Yeni dönemde şoförlük mesleğinin daha iyi şartlara taşınması için esnafımızın yüzünü güldürmek için, sorunlarımızın çözümü için ve en önemlisi koltuk için değil hizmet için geliyoruz.

 

Sayın esnaf ağabeylerim,

 

Ben yıllardır kapısı çalınmamış, hali-hatırı sorulmamış, adeta küstürülmüş kamyoncu ağabeylerimin derdini de biliyorum.

 

50 TL.’ye servis çeken her sabah beni direksiyon başında gören servisçi kardeşlerimin derdini de biliyorum. 

 

Yıllardır Ankara hayali kuran 2007’ de kararı fes edilen taksici ağabeylerimin derdini de biliyorum.

 

Verilmiş hakları ellerinden alınan 2 lira, 2 lira para kazanan dolmuşçu kardeşlerimin derdini de biliyorum.

 

Ev sahibi iken kiracı olan otobüsçü ağabeylerimin derdini de biliyoruz. Çünkü biz bu kutsal mesleği vitrinden değil perde arkasından değil içinden yaşayarak geliyoruz.

 

Kamyonculuk: Siz değerli nakliyeci ağabeylerim, soframızdaki tuzu yediğimiz ekmekteki unu üzerimizdeki elbiseyi, evimizdeki mobilyalara kadar hayatımızın içinde her daim yer alan kamyoncu ağabeylerim.

 

Evine, çoluğuna-çocuğuna hasret kalan ağabeylerim ben ve yönetimimdeki arkadaşlarımla birlikte Ankara ve civar ilçelere ve Ankara dışında neresi olursa olsun esnaf arkadaşlarımıza faydalı olabilecek her ne varsa seve seve sizlerle beraber kapı kapı gideceğimizden şüpheniz olmasın.

 

Otobüs: Sayın otobüsçü ağabeylerim, sizin sorunlarınızı zaten yaşıyorum. Ev sahibi iken kiracı olduğumuzu biliyorum ve bu sorunun üzerine gideceğimizden kimsenin endişesi olmasın.

 

Sayın otobüsçü ağabeylerim, sizlere 487 otobüs duraklarını ve EGO otobüs güzergâhını alacağız. Elimizden gelen her ne varsa sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın...

 

Servis: Servisçi ağabeylerim birçoğunuzun da bildiği gibi her gün sabah beni servis de görebilirsiniz. Sorunlarınıza daha doğrusu sorunlarımıza son derece hâkimim.

 

Fiyat tarifemizin olmamasından dolayı çok düşük rakamlara servis taşımacılığı  yapılmaktadır. Biz Allah nasip ederse bundan sonraki dönemde Okul Aile Birliği ile ve siz değerli servisçi arkadaşlarla bir araya gelerek mağduriyet söz konusu olmadan uygun bir fiyat tarifesi uygulayacağız.

 

Ve son günlerde “S” plaka uygulaması adı altında bir söylenti dolanmaktadır. Bunun olmayacağını bildiğimiz için biz gerekli yerlerle gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra “C” plakası uygulamasının daha mümkün olduğunu gördük. Çünkü bunun örnekleri birkaç  ilimizde mevcut.

 

Bunları örnek göstererek “C” serisinin 10 binden sonrasının ilçelere verileceğinin sonucuna ulaştık. Ve yıllık 150 tam bilet parası ile izin belgemizi yenileyeceğiz.

 

Biz bunu yaparız biz bu işe hazırız.

 

Bir taraftan da Saray ve Pursaklar için çalışmalarımız devam edecektir. Görüşmüş olduğumuz ilçe teşkilatları ile oralarda ikamet eden ailelerin gelir düzeyini göz önünde bulundurarak bugün 250 TL.’ye  getiren Pursaklar araçlarının 180 TL.’ye kadar Çubuk’a getirebileceklerini dile getirdik.

 

“Biz istersek rant, halk isterse hizmet” anlayışı ile yola çıktık. Emin olun olumlu cevaplar aldık.

 

Diğer bir husus ise Odamıza yedek bir servis aracı tahsis edip ihtiyaç halinde siz değerli esnaf arkadaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 

Dolmuş: Sevgili dolmuşçu ağabeylerim, arkadaşlarım,

 

Dolmuşçuluk mesleğinin bende ayrı bir yeri bulunmaktadır. Biz 2 lira 2 lira para kazanan insanlarız. Biz biliriz ki “azın kıymetini bilmeyen çoğun kıymetini hiç bilmez”

 

Sizin için alternatif hatlar üzerinde çalışmalarımız bulunmaktadır.  Bunlardan bir tanesi Akyurt Fuar Alanı hattı oluşturabileceğimizin kanaatine vardık. Burada

hiçbir ayrım gözetmeksizin adaletli bir yönetim anlayışı ile herkes için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Çıktığımız bu yolda başında tüy bitmemiş yetim hakkının olduğunun bilincinde olduğumuzu bilerek yolumuza devam edeceğiz. Allahın izni ile...

 

Taksi: Sayın taksici ağabeylerim,

 

23.11.2007 de UKOME’den çıkan kararınızın bilincindeyim. Sebeplerini de biliyorum. Ankara trafiğinin bu kadar ticari aracı kaldıramayacağını ve oradaki esnaf arkadaşların mağdur olacağını, haksız rekabete maruz kalacağını belirtmişler.

 

Size soruyorum, bugün Ankara trafiğine giren sıfır araç sayısı 300’lere yakın iken 114 aracımız Ankara’da ne gibi trafik sıkıntısı yaşatabilir ki?

 

Allah aşkına bunların hepsi mi Ankara da çalışacak? Şahsım ve yönetimimiz olarak kazanmış olduğunuz hakların peşini bırakmayacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

 

Kızılay durağından, Gölbaşı’ndan ve Ankara’nın dört bir yanından gelen ağabeylerimiz sizleri de unutmadık. Hiç unutanlar olmadık.

 

Saygıdeğer esnaf ağabeylerim,

 

Allah nasip ederse en kısa zamanda kurtarıcımızı alacağız ve tüm esnaf arkadaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 

Sözlerimi bitirmeden önce buradan Çubuk Şoförler Odası’nı bugünlere taşıyan, emeği geçen herkese başta Başkanımız Zekeriya ERDOĞMUŞ’a, plaka basımından muhasebeye kadar hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

 

Diğer taraftan sevgili muhtarım Ayhan ŞAHAN ağabeyime, sevgili arkadaşımız Esnaf Kredi Kooperatifi Başkan Yardımcımız Fatih Raşit NEŞELİ kardeşime başarılar dileriz.

 

Beni size, sizi Allah’a emanet ediyorum. Emanetinize sahip çıkın...

 

Sağ olun, var olun hepiniz ALLAH’a emanet olun...

 

Başkan Adayı Adnan YAZICI’ nın Listesi;

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Hasan TUFAN, Abdul Baki BOSTAN, Ahmet ÖZKAN, Ali Şükrü BAŞARAN, Ertuğrul ATA, Abbas TEKİN.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Hasan Bal, İlhan ÜNSAL, Muraz ÖZ.

 

Başkan Adayı Ayhan ŞAHAN, “Çok kıymetli ve değerli meslektaşlarım,

 

Her biriniz bu güzel günde iş ve özel yaşamanızdan zaman ayırarak buraya geldiniz. Onur verdiniz. Katılımınız için öncelikle teşekkür ederim.

 

Öncelikle Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde devam eden “Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan vatan evlatlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah’ım İslam Ordusu’nun son kalesi ülkemizi her türlü beladan, fitne ve fesattan korusun. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin İnşallah.

 

Beni tanıyanlarınız olduğu gibi tanımayanlarınızda olabilir.

 

Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Ayhan ŞAHAN, sizler gibi alın teriyle ekmeğimin peşinde olan ‘servis taşımacılığı’ yapıyorum. Sizlerin içinden biri olarak yıllardır bu güzel ilçemizde esnaflık yapıyorum.

 

Dolmuşçu, otobüsçü, taksici ve kamyoncu eşimiz, dostumuz ve arkadaşlarımız var. Birlikte oturuyoruz, birlikte dertleniyoruz. Birlikte acı ve tatlı günlerimizi paylaşıyoruz. Bu nedenle de hepimizin ortak olan derdini, sorununu biliyoruz.

 

Benim geçmişten bu taraf bir hedefim var;

 

Allah nasip ederse bu güzel ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza gücümün yettiğince hizmet etmek, dertlerine derman olmak, sorunlarını çözmeye çalışmaktır. İşte ben bunun için bu Oda’ya talip oldum.

 

Sizlerde biliyorsunuz ki;

 

Şoför esnafı olarak bizler çok kadirşinas, gani gönüllü insanlarız. Vatanı için canını, malını, kanını seve seve veren insanlarız. Ama ne yazık ki, her zaman ezilen, hor görülen, itilen, kakılan, hak ve hukuku hiçe sayılan da yine bizleriz.

 

Hepimizin malumu; akaryakıta, sigorta ve kasko’ya sürekli olarak zam geliyor. Girdilerimiz her geçen gün artıyor. Ama ne yazık ki esnafımızın sunduğu hizmet karşılığında aynı oranda bir artış maalesef olmuyor.

 

Bunların yanında bir de ilçemizin Metropol Belediye sınırlarına dâhil olmamızdan doğan bir sorun yumağı bulunuyor. Geçmişte alınacak tedbir ve girişimlerle Büyükşehir yasasından doğan haklarımız, yeterince ilgi gösterilmemesi veya kişisel menfaatler nedeniyle uçtu gitti.

 

Yıllardır ilçemizin “servis”  ile taşımacılık yapan esnafımızın hakkı uçtu gitti.

 

Keza taksicimizin, dolmuşçumuzun, otobüsçümüzün. kamyoncumuzun da hakları uçtu gitti.

Otobüsçümüzün hattı ihaleye çıkarılacakmış! Böyle bir şey kabul edilebilir mi?

 

Dolmuşçumuz Yenice’den öteye gidemiyor!..

Servisçimiz sürekli baskı altında!..

Kamyoncumuz her geçen gün han kaybediyor. İş bulamıyor. Büyük lojistik firmalarının altında eziliyor!..

 

Bu gün aynı Oda’da birlikte çalışan arkadaşlarımız neden bu sorunları çözmek için mücadele etmedi?

 

Çıkıp bundan sonra çözeceklerini söylüyorlar.

 

Biz efe olmak efelenmek için değil, hizmet etmek, hizmetkâr olmak için geleceğiz.

 

Ben servisçiyim. Dolmuşçu, taksici, otobüsçü ve kamyoncu hiç birinizi ayırt etmeyeceğim. İçinizden bir kardeşiniz olarak sizlere hizmet vereceğim.

 

Başkan Adayı Ayhan ŞAHAN’ın Listesi;

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Hacı Osman OLMUŞ, Yücel ÖZDEMİR, Hüseyin GÜLCEGÜL, Veyis KOYUNCU, Seyit Ali USTA, Ahmet ŞAHBUDAK.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler: İsa AYDOĞAN, Hüseyin ŞAFAK, Hasan BAL.

 

Başkan Adayı Fatih Raşit NEŞELİ, “Afrin’de şehit olan kardeşlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı dilerim. Gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum.

 

Ben demek şeytan demektir. Bu yüzden biz diyeceğim. İlkemiz;

 

Yüce Peygamberimizin “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır”

 

Ve yine “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ilkelerinden hareketle sizlere hizmet için yola çıktık.

 

Sadece plaka bazında değil, Metropol bazında da sınırlarımızda sorunlarımız sıkıntılı idi. Sınırlarımız Esenboğa mahallesi, yenice Mahallesi ve Ülker Kavşağı ile sınırlı idi.

 

6160 sayılı kanunla Pursaklar 2008’de ilçe oldu.

 

Bizim araçlarımız otobüs, servis, taksi ve dolmuş olarak hizmet verdi.

 

Pursaklar Ankara’dan araçları bölgemize iterek bizim şoför esnafımızı mağdur etti.

 

22 ilçe sınırımızın açılması için dava açtık.

 

“S” plaka yı UKOME Alt Komisyonu’ndan geçirdik. Türkiye’nin çeşitli illeri bizim bu projemizden yararlandılar.

 

Kamyoncu esnafımız “K” Belgelerini daha önceleri 20 bin liradan alıyorlardı. Biz bu rakamı 10 bin liraya indirilmesini sağladık.

 

Çekici ve kurtarıcı gibi sorunları çözeceğiz.

 

İsteseydik sizlerden alacağımız aidatları icra yoluyla alabilirdik. Ama bunu yapmadık.

 

Bizim derdimiz ne makam odası ve ne de kapının önündeki makam aracı, bizim amacımız sizlere hizmettir.

 

Başkan Adayı Fatih Raşit NEŞELİ’nin Listesi;

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Halil ÖZBEY, Satılmış MUTLU, Bekir TAŞLI, Yüksel TÜFEK ÖZDEMİR, Aytekin ŞEN, Halil KÖKMEN.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Ferhat ASLIİPEK, Hakan ÜNSES, Salih KARAKUŞ.

 

Seçimlere geçildi.

 

Gizli oy, açık tasnifle yapılan seçimler sonrası kullanılan 638 Oy’un 450’sini alan Fatih Raşit NEŞELİ’nin listesi seçimi kazanan taraf oldu.

dscn0429-tile.jpg

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.