Slovekya Büyükelçisi İşadamları ile toplantı yaptı

Slovekya Büyükelçisi İşadamları ile toplantı yaptı

Slovakya Büyükelçisi Vladimir Rakabçin Sabinova giden heyetin izlenimlerini öğrenmek ve ticari anlamda neler yapılabileceğini masaya yatırmak için Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın davetlisi olarak Çubuk’a geldi.



Slovakya Büyükelçisi Vladimir Rakabçin Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Sabinova giden heyet ve Çubuklu iş adamlarından oluşan heyetle bir araya geldi. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükelçi Vladimir Rakabçin iki ülke ilişkilerinin bu tür etkinliklerle en üst seviyeye çıkarılacağını belirtti. Büyükelçi Vladimir Rakabçin Türkler le birçok noktada benzerliklerinin olduğunu belirterek şunları söyledi;” inanıyorum ki bir birimizi tanıdıkça dostluklarımız pekişerek gelişecektir. Bu kardeşlik tohumu kültürel, sosyal, eğitim ve ekonomik noktalarında gelişerek büyüyecektir. Aramızdaki ilişkilerin süreklilik arz etmesi sizlerin ve bizlerin elindedir. Slovakya da yatırım yapmanız veya ticari ilişkilerde bulunmanız için sizlere her konuda yardım edeceğim. Yaptığınız incelemelerde sizlerin aklına takılan her noktada ben den veya ticari ataşemiz den, bizler sizlerin sorularınıza yetersiz kalırsak bu noktada danışmanlık yapan şirketlerden yardım alabilirisiniz. Çubuk"a kaç kere geldiğimin sayısını unuttum lakin Çubuk"a gelirken kendi evime geliyormuşum gibi hissediyorum” dedi.


Sabinov"a giden heyete tek tek izlenimleri ve yaptıkları araştırmalar hakkında sorular soran Slovakya Büyükelçisi Vladimir Rakabçin yapılan gezinin planlandığından da çok verimli geçtiğine sevindiğini belirtti. Sabinov a giden heyet den iş adamlarından Sabri Koca, Hasan Şan ve Satılmış Benli Büyükelçi Vladimir Rakabçin e kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.



Toplantının sonunda bir konuşma yapan Başkan Tuğluca ilçenin her alanda gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek şunları söyledi;” Kardeş şehir projesinde olduğu gibi ilçenin sadece reklamını yapmak değil ayrıca somut bir takım girişimlerin de olması için Büyükelçi Vladimir Rakabçin ile birlikte elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Amacımız ilçe esnafımızın önünü açarak gelir seviyesini en üst seviyeye çıkarmaktır. Ayrıca nasip olurda gerçekleşirse işadamlarımızın Slovakya ya yapacakları yatırımlarla ilçemizden o ülkeye iş gücü de gidişi sağlayacaktır. Bu tip girişimler önemlidir. Atalarımızın bir sözü vardır “Başlamak bitirmenin yarısıdır” inşallah önümüzdeki yıllarda meyvesini vermeye başlayacaktır” dedi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.