Slovekya Büyükelçisi İş Adamlarını Evinde Ağırladı

Slovekya Büyükelçisi İş Adamlarını Evinde Ağırladı

Slovekya Büyükelçisi Wilademir Jakabcin Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Bir grup Çubuklu işadamını evinde ağırladı.

Geçen haftalar Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin Sabinova giden heyetin izlenimlerini öğrenmek ve ticari anlamda neler yapılabileceğini masaya yatırmak için Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın davetlisi olarak Çubuk"a gelmiş ve toplantı da iş adamlarının sorularını not almıştı. Toplantı sonunda ticari anlamda neler yapıla bileceği konusunda Danışmanlık firması ile Çubuklu iş adamların bir araya gelmesi gerektiğine karar verilmişti.



      Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabçin"in davetlisi olarak Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Bolu Milletvekili Fatih Metin, Çubuklu iş adamları Hasan Şan, Mustafa Tuncel, Sabri Koca, Halil Altındağ, Abdullah Akın, Satılmış Benli ve Çubuk Belediyesi Basın Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yiğiner katıldılar.

SLOVAKYA İLE TİCARETİN NASIL YAPILACAĞI KONUSUNDA DANIŞMANLIK FİRMA ARACILIĞI İLE ÇUBUKLU İŞ ADAMLARINA DERS.

Toplantıya Slovakya Büyükelçisinin Daveti üzerine Veefor Uluslar arası Danışmanlık firması Genel Müdürü Peter Sabol da katılarak, toplantıya katılanlara Slovakya ile hangi alanlarda ve nasıl ticaret yapılabileceği hakkında bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Peter Sabol şimdiye kadar yapmış oldukları ar-ge çalışmaları hakındada bilgiler verdi. Slovakya hükümetinin yatırımlara teşvikleri ve vergi mevzuatları hakkında da bilgiler verildiği toplantı üç saat sürdü.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, şimdiye kadar yapılanların iki ülke arasında dostluk ve kardeşliklerin artırılması açısından çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Sayın Slovakya Büyükelçimiz Vladimir Jakabçin"in bizlere evini açması, gerçekten içten ve samimi duygularla iş adamlarımıza her konuda yardımcı olması bizleri çok memnun etmiştir. Çubuk Belediye Başkanımız Adem Tuğluca"ya da ilçesi ile birlikte ülkemiz açısında da son derce önemli olan bu girişimi konusunda şahsına teşekkür ediyorum. Burada gördüğüm kadarıyla Çubuk ile Slovakya arasın çok samimi dostluk köprüleri atılmış” dedi

Bolu Milletvekili Fatih Metin de oluşumun diğer Belediyelerde örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi;” Sayın Slovakya Büyükelçimiz Vladimir Jakabçin"in çok nazik ve içten bir insan. Kendisine bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu dostluk ve kardeşlik ülkemiz açısından ve Çubuk açısından önemli bir açılım ve atılım olmuştur” dedi

Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve Bolu Milletvekili Fatih Metin"e olumlu düşünceleri konusunda teşekkür eden Başkan Tuğluca şunları söyledi;” Bu oluşumda büyük emekleri ve gayretleri olan Slovakya Büyükelçimiz Vladimir Jakabçin"e ilçem adına teşekkür ederim. İlçemizin her alanda gelişmesi için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.

Ünümüzdeki günlerde Milletvekillerinden ve iş adamlarından oluşan bir heyet, Veefor Uluslar arası Danışmanlık firması öncülüğünde Slovakya ya giderek ticari anlamda yapılabilecekleri yerinde inceleme yapacaklar .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum