Slovakya ile vizeler kalkıyor mu?

Slovakya ile vizeler kalkıyor mu?

Visegrad Grubu'nun kuruluşunun 20. yıl dönümü, Slovakya Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kutlama programına Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ve eşi Olga Jakabcinova'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger, İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz, Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Slovakya'nın Çubuk ile kardeş olan Sabinov kentinin Belediye Başkanı Peter Molcan ile çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçisi Jakabcin, resepsiyonun, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya tarafından oluşturulan Visegrad Grubu'nun (V4) 20. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla verildiğini söyledi. 

Jakabcin'in konuşmasının ardından Sabinov'dan gelen sanatçılar Slavka Kovalikova, Beata Mickova, Katarina Heredosava, Frantisek Godla ve Dusan Onody katılımcılara müzik dinletisi sundu. Sanatçılar, Slovakya'da gösterime giren 'Binbir Gece Dizisi'nin müziğini de seslendirerek dinleyenlere sürpriz yaptı. 

Konserin ardından Yaşar Çallı, Eva Motylova, Filiz Çayır, Halil Basri Uluğ, Huriye Demirci ve Fatma Öz Köse tarafından açılan karma resim sergisi ile Çiğdem Çallı ve Ahmet Keser'in açtığı takı sergisi gezildi. 

Resepsiyonda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Jakabcin, Türkiye ile Slovakya arasında vizelerin kaldırılması konusunda çalışma başlatmak için görüşmeler yaptıklarını söyledi. 

Jakabcin, 'Türk hükümetinden Slovakya vatandaşlarına karşı vizenin kaldırılmasını bekliyoruz. Karşılıklı bir çalışma olacaktır. Bizim hükümetimizde vizeleri kaldırdığı zaman iki ülke açısından çok iyi olacak. Bakanlıklar arasında bu konuda karşılıklı görüşmeler başlatıldı. Sonucu hep birlikte bekleyip göreceğiz' dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.