Slovakya İle Ticaret Geliştirilmeli

Slovakya İle Ticaret Geliştirilmeli

Çubuk‘ tan Slovakya‘ nin Sabinov şehrine giden Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan heyet Sabinovdaki ikinci günlerinde Sabinov‘da bulunan fabrika ve alışveriş mağazalarını gezdiler.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve beraberindeki heyeti Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan şehirde bulunan fabrika ve alışverişmağzalarını gezdirdi.

 Alışveriş mağzalarını gezen heyetin en çokdikkatini Türk malı ürünlerin Çek malı olarak satılması oldu. Halı mağazasını gezen Başkan Tuğluca Merinos marka halıların Çek malı olarak satılmasına üzülerek beraberindeki heyete şunları söyledi;“Neden kardeş şehirlere önem vermeliyiz ? Neden ülkeler arasi ilişkileri güçlendirecek ilişkiler kurmalıyız? Neden iş adamlarımız buseyahatları yapmalı? Sorularına heralde en güzel cevap bu manzara olsa gerek. Kendi ürünümüzü bir başka ülke ihraç ediyor. Bizler bu piyasaları başkalarına kaptırıyoruz“ dedi.Yıllarca Çek malı olarak satılan halının, Türk malı olduğunu öğrenen mağza sahibi ve Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan çok şaşırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.