SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI FESTİVAL İÇİN TOPLANDI

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI FESTİVAL İÇİN TOPLANDI

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu yıl 5’incisi düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali öncesi toplumun kanat önderleri olarak adlandırılan Sivil Toplum Örgütleri (STK) ve Siyasi Parti İlçe Temsilcileri ile istişare toplantısı düzen

BAŞKAN ÖZDEN: FESTİVALİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Yapılacak festivalin Çubuk"un festivali olduğunun altını çizen Başkan Özden, toplantının açılış konuşmasında,"" Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz Festival, hepimizin festivali olup her hemşerimizin üzerine düşen görev olduğu gibi ilçemizin kanat önderleri olan sizlere daha çok görev ve sorumluluklar düşmektedir. Festivalimiz başarılı olursa bu başarı bizimle birlikte tüm ilçemizin olup, başarısız olursa da bu başarısızlık bizimle birlikte hepimizindir. Festivali birlikte yapacağız ve bunun içindir ki sizlerin değerli fikirlerini alarak çözümler üretmek amacıyla, istişare toplantısı düzenlemiş bulunmaktayız. Bugün olduğu gibi yarında Çubuk"u ilgilendirecek önemli kararlarda hep birlikte olacağız. Birlikte fikirler üreceğiz. İlçemizin aydınlık yarınlarına birlikte ışık tutacağız. Her türlü siyasi önyargıdan uzak, tamamen Çubuk sevdasıyla, tamamen insanlarımızın menfaatleri doğrultusunda ortak adımlar atacağız"" dedi.

 ÇUBUK"U TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Festivalin 24-27 Eylül 2009 tarihinde yapılacağını vurgulayan Başkan Özden, kimilerine göre kısa, kimilerine göre uzun bir zaman olduğunu ve bu zaman içerisinde de her türlü fikir ve öneriye açık olduğunu söyledi. Başkan Özden,""Siz değerli katılımcıların düşüncelerini ve önerilerini bekliyoruz. Yapacağımız festival ile ilçemizin adını tüm dünyaya tanıtacağız. Bu toplantıya katılma nezaketinde bulunan siz değerli arkadaşlarımıza ve Çubuk"a gönül vermiş tüm dostlarımıza yapacakları katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.""şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Özden, Çubuk"un kültürünü öne çıkartmak adına, yaklaşan festival programında Çubuk"ta yaşayan insanlar olarak neler yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz sorusunu gündeme taşıyarak STK"ların ve Siyasi Parti Temsilcilerin görüşlerini aldı.

ALINAN KARARLAR SİYASET ÜSTÜ

Çubuk"un Agat taşının öne çıkarılması gerektiğini söyleyen ve festival"e Çubuk Platformu olarak Agat taşı ile hazırlanacaklarını söyleyen Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, festivallerin ilçe değerlerini tanıtmadaki faydasına değindi. Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan Köy Müzesi ile festivale katılacaklarını ifade eden ÇUDEF Dernek Başkanı Recep Taş, festivale tüm dernekler olarak her türlü desteği vermek için kendi aralarında fikir jimlastiği yapacaklarını vurguladı. Aynı yörenin insanları olduklarını ve kültürlerinin aynı olduğu üzerinde duran Çubuk Çankırılılar Dernek Başkanı Salih Kahraman, Yarenler ile katılarak festivale katkı yapmak istediklerini söyledi. Yayın evlerinin festivale katılımının ilçeye renk katacağına inandığını ifade eden BBP ilçe Başkanı Şevki Arıcı, bu konuda çalışma yapmak istediklerini belirtti. Diğer katılımcıların da önerileri alındıktan sonra Çubuk Karma Esnaf Odası Başkanı Gaffur Zengin"de Festival İstişare toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür toplantılarda alınacak kararlarla siyaset üstü ortak bir fikrin ortaya çıkacağı görüşünü savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.