Sınıf Tekrarı Kalkıyor

Sınıf Tekrarı Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, "ara sınıflarda tek dersten veya iki dersten başarısız olunduğunda sınıf tekrarı yapma gibi bir durumun söz konusu olmadığı" belirtildi.



Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, sınıf tekrarı konusunda basında çıkan haberlere değinilerek, ortaöğretim kurumlarından öğrencilerin başarılarının "MEB Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği" hükümlerine göre değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "ortaöğretim kurumlarında uygulanan sınıf geçme sisteminde, ara sınıflarda tek dersten veya iki dersten başarısız olunduğunda sınıf tekrarı yapma gibi bir durumun söz konusu olmadığı" belirtilerek, bir öğrencinin sınıf tekrarına kalması, ya devamsızlık sonucu ya da en az üç dersten başarısızlığı halinde mümkün olabileceği kaydedildi.

Tek dersten başarısız duruma düşerek af isteyen öğrencinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazandığı halde, tekrar dersten başarısızlığı sebebiyle mezun olamayan ve fiilen okula devam edip fiziki mekanı kullanmayacak son sınıf öğrencilerine yeni bir sınav hakkının verildiği anımsatıldı. Açıklamada, bunun "af olarak düşünülmemesi gerektiği" dile getirildi.

"Öğrencilerin örgün eğitim dışına atıldığı ve suça itildiği" iddiasının da asılsız olduğu belirtilen açıklamada, bakanlığın çeşitli kampanyalarla çeşitli kesimden okuma imkanı bulamayan öğrencileri okul ortamına kazandırdığı bildirildi.

Bakanlığın, derslik sıkıntısı sebebiyle hiç bir öğrenciyi okul ortamı dışına çıkarmadığı belirtilen açıklamada, "Bakanlığımız tarafından yapılan bir araştırmada okullardaki şiddet ve disiplinsizlik olaylarının bir sebebinin de başarısız olup sınıf tekrarı yapan ve akranlarıyla yaş farkı bulunan öğrenciler olduğu tespit edilmiştir. Sayın Bakanımız öğrencileri suçlamamış bilimsel bir veriyi kamuoyu ile paylaşmıştır" denildi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum