Sığırlar Telef Oldu Diye Sigorta Şirketini Dolandırmış

Sığırlar Telef Oldu Diye Sigorta Şirketini Dolandırmış

Köylülerin Sığırlarını 'Telef Oldu'diye gösterip sigorta şirketini dolandırmış.

Çubuk'ta Veteriner Kliniği Bulunan Sigorta Acentesi Sahibi A.V., Sığırlarını Telef Olmuş Gibi Gösterip Sigorta Şirketini Dolandırdığı Öne Sürüldü. Yolsuzluğun Boyutunun 200 Bin YTL'yi Bulduğu Belirtildi.

İddiaya göre, Çubuk'ta veterinerlik kliniği bulunan ve bir sigorta şirketinin acenteliğini yapan A.V'nin Balıkesir'de bir işadamının öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Söz konusu kişinin ahırda olmayan hayvanları telef olmuş gibi gösterip sigorta şirketinden yaklaşık 200 bin YTL para çektiği öğrenildi. Çubuk'ta aynı zamanda bir yerel gazete çıkartan veterinerin, bir süre önce Balıkesir Gönen'de Özer Gıda Fabrikası'nın sahibi Özkan Özer'in öldürülerek yüklü miktarda çek ve senedinin gasp edilmesi olayının ardından ismi gündeme gelmişti. Gönen'de gasp edilen çeklerden yaklaşık 2 milyon YTL'si A.V. tarafından Çubuk'ta bir bankada bozdurulurken bulunmuştu. Çeklerle yakalanan şahıs, gasp edilen çeklerin kendi üzerinde çıkması üzerine taksirli adam öldürmek suçundan tutuklanarak Bandırma Cezaevi'ne konulmuştu.


A.V.'nin tutuklanmasının ardından ilginç bir dolandırıcılık olayı daha gün yüzüne çıktı. 2005 yılında veteriner A.V'nin Yozgat ve Kırşehir'de köylülere giderek, ''Büyükbaş hayvanlarınızı sigortalatalım'' vaadiyle sığırları önce fotoğraflayarak yaşam sigortası yaptığı kaydedildi.

Köylülere ait yaklaşık 130 hayvanı sigortalattıktan sonra kendisine aitmiş gibi sigorta şirketine bildiren söz konusu kişi, bir süre sonra hayvanların IBR hastalığına yakalanarak telef olduğunu rapor etti. Sigorta şirketine 130 hayvanın telef olduğunu beyan eden şahıs, bu şekilde şirketten 200 bin YTL aldı. Bandırma Cezaevi'nde cinayetten tutuklu bulunan şahıs için savcılık sigorta şirketinin de müracaatı ile ikinci bir dava açmak için harekete geçti.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.