Sıfır faizli kredi başvuruları bugün başladı

Sıfır faizli kredi başvuruları bugün başladı

Esnaf ve sanatkara, 18 ay vadeli ve 25 bin YTL'ye kadar kullandırılacak kredi için başvurlar bugün başladı.

Esnaf ve sanatkara, 18 ay vadeli ve 25 bin YTL'ye kadar kullandırılacak kredi için başvurlar bugün başladı


İmalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacak ve faizi Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından karşılanacak, 18 ay vadeli ve 25 bin YTL'ye kadar kullandırılacak kredi için başvurular yarın başlayacak.

Kredi sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz 18 ay vadeli olarak uygulanacak. Kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlara verilecek kredinin üst limiti ise 30 bin YTL olacak. Yaklaşık 5 bin esnaf ve sanatkara kullandırılacak kredinin toplam tutarı 125 milyon YTL.

Merkez Bankası'nın gecelik borç verme faizinin yüzde 20,25 düzeyinde olduğu piyasa koşullarında sıfır faizli kredi kullanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkarın, yarından itibaren Akbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'na başvurmaları gerekiyor.

Sıfır faizli destek kapsamında 125 milyon YTL'lik kaynağın yüzde 25'i Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'i diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 50'si de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacak.

Krediye, 13 ana ve 256 meslek kolunda yer alan imalatçı esnaf ve sanatkarlardan, makine ile imalat yapanlar, esnaf ve sanatkar odalarına ait sicil belgesi, TESK Kapasite Raporu ile başvurabilecek.

Krediden yararlanma koşulları ve yararlanabilecek imalatçı esnaf ve sanatkar meslek kolları listesine www.sanayi.gov.tr ve www.kosgeb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.