Şifa Dağıtan Parmaklar, Gümüşü "Takıya" Dönüştürüyor

Şifa Dağıtan Parmaklar, Gümüşü "Takıya" Dönüştürüyor

Çubuk'ta yaşayan doktor, çizdiği tasarımlarla bir taraftan stres atarken diğer taraftan da tasarımlarını gümüş üzerine işleyerek yüzük, kolye, küpe başta olmak üzere çeşitli takılara dönüştürüyor

Çubuk'ta yaşayan doktor, çizdiği tasarımlarla bir taraftan stres atarken diğer taraftan da tasarımlarını gümüş üzerine işleyerek yüzük, kolye, küpe başta olmak üzere çeşitli sanat eserlerine dönüştürüyor.


Şifa Dağıtan Parmaklar, Gümüşü "Takıya... paylaşan: haberler

Çubuk'ta yaşayan veÇankırı'nın Orta ilçesinde bulunan Orta Devlet Hastanesinde Başhekimlik görevini sürdüren Muhammet Safa Acehan, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla evinin mutfağına kurduğu küçük bir atölye ile bir taraftan stres atarken, diğer taraftan da çizimini kendisinin yaptığı gümüşleri başta yüzük, kolye, küpe olmak üzere çeşitli sanat eserlerine dönüştürdüğünü söyledi.-Arkadaşına hediye ile başladıİlk olarak bir arkadaşına hediye ile başladığı takı tasarım işini zamanla ilerlettiğini anlatan Acehan, "Herhangi bir kursa falan gitmedim, birkaç ürün çizdikten sonra yeteneğim olduğunu keşfettim ve zamanla ilerlettim" dedi.Boş zamanlarında bulduğu her şeyin üzerine kalemle çizim yaptığını aktaran Acehan, kalemle çizdiklerini daha sonra bilgisayar ortamına taşıdığını ve biraz üzerinde çalıştıktan sonra gümüş üzerinde kesim yaptığını kaydetti. Yaptığı her takı ile uzun süre uğraştığını ve bundan büyük bir haz aldığını ifade eden Acehan, hobisinin nasıl başladığını da anlatarak, şöyle konuştu: "Bir arkadaşımın doğum günü için ne hediye ederim diye düşünürken, ismini yazarak bir tasarım yaptım. Daha sonra onugümüş işlemecisine götürdüm ve bir kolye yaptırdım. Hem gümüş işlemecisi hem de çevremdekiler tasarımı çok beğendiler. Bunun üzerine çizim yapmaya başladım ve arakasında da gümüşle birlikte işlemeye başladım. Birkaç tane tanıdık gümüşçü arkadaş var, onların da desteğiyle gümüş işlemeciliğinde kendimi geliştirmeye başladım. Bunları yaparken de hiç kimseden kurs almadım. Tamamen kendim yapmaya başladım. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.