Sıcak hava gençleri kalpten vuruyor

Sıcak hava gençleri kalpten vuruyor

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kalp krizi geçirenlerin sayısında artış oldu. Özellikle 40 yaşın altındaki hastalar sıklıkla kalp krizi geçiriyor.

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Ramazan Akdemir, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kalp krizi geçirenlerin sayısında artış olduğunu söyledi.

Aşırı sıcaklarda stres ve sigara kalp krizini tetikliyor.

Akdemir, özellikle 40 yaşın altındaki hastaların sıklıkla kalp krizi geçirdiğini söyledi. Akdemir, kalp krizlerinin dünyada ölüme en çok neden olan hastalık olduğunu belirterek, "Ülkemizde insanların yaş ortalaması arttıkça sosyal stres, sigara kullanımı, kırmızı et tüketimi ve dengesiz beslenme sonucu kilo artışı kalp hastalıklarını hızlı bir biçimde artırmıştır." diye konuştu.

Akdemir, hava sıcaklıklarının mevsim şartlarının çok üzerinde seyrettiği bugünlerde özellikle gençleri uyardı. Akdemir, "Sıcaklıklar nedeniyle çok genç yaştaki insanlarımızın kalp krizleri geçirerek hastanelerimizin acil servislerine geldiğini ya da acilde müdahale edilmediğinden öldüğünü görüyoruz." dedi. " Temmuz içinde sıcaklara bağlı 20 kalp krizi vakasına müdahale ettiklerini aktaran Akdemir, "Eğer sıcaklıklar böyle artmaya devam ederse daha fazla kalp krizi vakası beklemekteyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.