Sevgililer Gününün İlgi Odağı Çubuk Agat Taşı

Sevgililer Gününün İlgi Odağı Çubuk Agat Taşı

Çubuk’ta bulunan, sadece bu yöreye has olan ve küpe, yüzük, kolye olarak işlenen ‘Çubuk Agat’ taşı, ‘14 Şubat Sevgililer Günü’nün ilgi odağı oldu.

Yıllarca yabancılar tarafından yasal olmayan yollarla yurtdışına gönderilen ve orada işlenerek ülkemize tekrar satılan yarı değerli taşlardan olan 'Çubuk Agat' taşı, ilçede işlenerek gümüşle buluştuktan sonra ilçe ekonomisine kazandırılmaya başlandı. Kendisine yapılan tavsiyelere uyan bir altın ve gümüş ustasının işlemeciliğine başladığı ‘Çubuk Agat’ taşından yapılan kolye, küpe ve yüzükler ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ öncesi ilgi odağı oldu.

Çubuk Agat taşından yapılmış takılara olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren sarraf Ahmet Keser, ‘Sevgililer Günü'nün vazgeçilmez hediyeleri arasında Çubuk Agat taşının da yer alması için bu güne özel kampanya hazırladıklarını söyledi. Özel tasarladıkları üç farklı kolye ve yüzükleri, 50 liradan satışa sunduklarını kaydeden Keser, işlediği her taşın kendine göre özellikleri ve çizgileri olduğunu ifade ederek, ‘’Tasarladığımız 3 ayrı takı modellerinin üzerine işlediğim her taş kendine özgü bir özelliği var. Yani hediye alınan her taş kişiye özel oluyor. Aynısından kesinlikle bir daha olmuyor. Bu nedenle de özel bir hediyedir. Çubuk Agat taşından yapılmış eserlerin her biri ayrı bir sanat eseri oluyor’’ dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.