Şehitlerin Anısına Karagöl’de Trekking Yapıldı

Şehitlerin Anısına Karagöl’de Trekking Yapıldı

Çubuk’ta trekking, oryantiring, geleneksel Türk okçuluğu ve olimpik okçuluk yarışmaları düzenlendi.

11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın destek verdiği ‘Trekking’ Doğa Güzeli Karagöl’de düzenlendi. 

Trekking ve arkasından gerçekleştirilen yarışmalara Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, Çubuk Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, İlçe Jandarma Komutanı Durmuş Kıran, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cüneyt Küpeli, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Karakuş, Şükrü Acıelam, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Şehitlerin anısına yapılan bu yılki sportif etkinliklere yaklaşık 120 sporcunun yanında vatandaşlar da katıldı. Extway doğa sporlarının rehberleri eşliğinde ısınma hareketleriyle Yaylak Mahallesi (Yaylak Köyü) caminin yanında başlayan yürüyüş, Karagöl’de sona erdi. Kimi zaman orman içersinden kimi zamanda patika yolda devam eden yaklaşık 7 kilometrelik zorlu rotaya tırmanıldığı yürüyüş sırasında sık sık şehitler anılarak, terör lanetlendi.

-Tabiatla İç İçe 7 Kilometre Yüründü

Bu yılki etkinlikleri şehitleri anma etkinlikleri kapsamında yapıldığını hatırlatan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, “Şehitlerimizin hatırasına, onlara saygının ifadesi olarak Çubuk Karagöl’de Yaylak’tan başlayarak Karagöl’e kadar süren yaklaşık 7 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Bu şekilde daha sonra oryantring ve okçuluk müsabakaları yapılacak ve arkasından ödül töreniyle bu sene ki etkinliklerimizi tamamlayacağız” dedi.

Sloganlarının ‘sağlıklı bir vücut ve hayat için her gün 10 bin adım yürüyüş’ olduğunu aktaran Çubu Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Hepimizin elinde bayraklarla birlikte hem 31 tane bu terör olaylarında şehit verdiğimiz asker ve polislerimizin adına hem de sağlık adına bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüşe katılan herkese ben teşekkür ediyorum. Sloganımız da, ‘sağlıklı bir vücut için ve hayat için her gün 10 bin adım yürüyüş’. Biz bütün şehitlerimizin acılarını yüreğimizde taşıyoruz. Ancak bu tür günlük sportif faaliyetlerimizi de devam edeceğiz, terörden korkumuz yok. Ben terörü lanetliyorum. Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yarışma niteliğinde yapılan doğa yürüyüşünde büyüklerde Ali Bayram küçüklerde ise Ata Yıldırım birinci oldu.

Doğa yürüyüşünün ardından Karagöl’de geleneksel Türk okçuluğu ve olimpik okçuluk dallarında ok atıcılığı yarışması düzenlendi. İki branşta gerçekleştirilen yarışmalara ilçede açılan kurslara katılan sporcular katıldı. Geleneksel Türk okçuluğunda Ahmet Muslu, olimpik okçuluk da ise Muhammed Sefa Acehan birinci oldu.

Bu arada da ilçe merkezinde bulunan Atatürk Parkında ise oryantiring yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan sporcular, harita üzerindeki hedefleri bulmak için zamanla yarıştı. Oryantiring’de ise ilkokullarda Aydın Boran Ordu, ortaokullarda Hakan Şanlı ve liselerde ise Yaşar Emre Yeşilırmak birinci oldu.  Dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Kaymakam Şahin ev Başkan Acehan birlikte verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.