Şehitlerimiz İçin Mevlit Okutuldu

Şehitlerimiz İçin Mevlit Okutuldu

Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Din Görevlileri Derneği tarafından vatanî vazifesini yaparken şehit düşen asker, polis, sivil memur ve tüm güvenlik güçleri için mevlit programı düzenlendi.

Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Din Görevlileri Derneği tarafından vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatanî vazifesini yaparken şehit düşen asker, polis, sivil memur ve tüm güvenlik güçleri için mevlit programı düzenlendi.

Yapılan ortak açıklamada, Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Din Görevlileri Derneği olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatani vazifesini yaparken,

Hakkari"nin Şemdinli İlçesi"ne bağlı Aktütün Jandarma Sınır Karakolu"na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 17 asker,
Diyarbakır"da polis aracına yapılan saldırıda şehit düşen 5 emniyet mensubu,
İlçemizdeki ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz,

Ayrıca Hakkari Çukurca"da Çarşamba akşamı 20:30"da çıkan çatışmada şehit düşen 5 şehidimiz için 16 Ekim Perşembe Günü, Çubuk İlçe Merkez Camii Kebir"de ikindi namazından önce hatim ve mevlit programı düzenlendi.

Camii Kebir imamlarının okumuş olduğu Kur-an tilaveti ve Mevlid-i Şerif"in ardından bir konuşma yapan vaiz Fehmi Demirtaş şunları söyledi. “Bu insanlar, peygamberleri dahi yurdundan yuvasından etmişlerdir. Vatan toprağı bizler için kutsaldır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da vatanımıza göz dikenler olacaktır. Ama daha önce nasıl cevaplarını aldılarsa bundan sonra da canımız ve kanımız pahasına vatanımızın her karış toprağını müdafaa etmeye devam edeceğiz. Bizler şehit torunlarıyız. Bizim dedelerimiz nasıl ki Çanakkale"de Kurtuluş Savaşı"nda göğüslerini siper ederek canlarını feda ettilerse, bizler de aynı şekilde şahadet şerbetini içmeye hazırız.” dedi.

Program sonunda gülsuyu ve çikolata ikram edildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum