Şehit Yakınlarından 'İdam Yasası' Talebi

Şehit Yakınlarından 'İdam Yasası' Talebi

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, terör ve cinsel istismar suçluları için idam yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

Avan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, daha fazla masumun canının yanmasını istemediklerini söyledi.

Son günlerde çocuk istismarı ve cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Avan, şöyle konuştu:

"Biz şehit yakınları olarak evlat acısı nedir çok iyi biliyoruz. Allah hiç kimseye, düşmanımıza dahi evlat acısını yaşatmasın. Hiçbir anne ve babanın evlat acısı yaşamaması için acilen köklü çözümler alınmasını savunuyoruz. Biz dernek olarak idam yasasının tekrar getirilmesi için sürekli girişimlerde bulunduk. Bugün de idam cezasının getirilip hemen uygulanması için dernek olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İdam yasasının çıkmasını, asker ve polislerimizin peş peşe şehit edildiği, cinsel istismar suçlarının arttığı ve bu olayların kamuoyunda büyük infial meydana getirdiği zaman değil, derneğimizin kurulduğu 1998 yılından beri değişik zamanlarda toplantı, yürüyüş, miting, basın açıklamaları yoluyla kamuoyu oluşturmaya çalıştık."

Bu konuda üst düzey görevlilerle de görüşmeler yaptıklarını ifade eden Avan, "Vatan hainlerini ve cinsel istismar suçlularını cezaevlerinde boş yere besleyip, daha fazla masraf yapmaya gerek yoktur. Vatan hainin cezası idamdır." dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.