Şehit ve Gaziler Saati

Şehit ve Gaziler Saati

Dernek Başkanı Zeki AVAN; “ Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her yerde ve zeminde yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız onları unutmadığımızı, unutulmadıklarını ve unutmayacağımızı göstermektir.”



Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından, Türkiye genelinde bir ilk daha gerçekleştirilecektir. Dernek Başkanı Zeki AVAN bu konu hakkında yapmış olduğu açıklamada;
Çubuk İlçesi 56 Şehit ve 22 Gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok Şehit ve gazisi olan bir ilçedir”. Bundan dolayıdır ki İlçemizin önceden YEŞİL ÇUBUK diye anılan ismi son zamanlarda ŞEHİTLER DİYARI ÇUBUK olarak anılır olmuştur.
Bu güne kadar bizler elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. “Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her yerde ve zeminde yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız onları unutmadığımızı, unutulmadıklarını ve unutmayacağımızı göstermektir.”


İlçemizde üçüncüsü düzenlenecek olan, Çubuk Kültür ve Turşu festivalinde, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği olarak, “Şehitlerimizin ve Gazilerimizin resimlerinin yer aldığı,” “Şehit ve Gaziler duvar saatleri yaptırarak,” yine Türkiye genelinde bir ilke daha imza atmıştır. İnanıyorum ki değerli vatandaşlarımız bu saatleri evlerinin en güzel ve müstesna köşesine asacaklardır.” “Bu vesile ile Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi de minnetle anılmasına vesile olacaktır.”

Dana önceden Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz ilkler kısaca şunlardır. Şehitler Köşesi, Şehitler Takvimi, Şehitler İmsakiyesi, Şehitler Tebrik kartı, Şehitleri Anma Günü, Şehitler Turnuvası, Şehitlerin hayatlarını konu alan yazı dizisinin yayınlanması, Halka açık yerlere şehitler köşesinin kurulması, Cumhuriyet Bayramı Geçit Töreni,
Şehitler ve Gaziler Albümü, Broşürü, Tişörtü, Anahtarlığı, Masa Çiçekleri, Duvar Örgüleri, , şehit ve gazilerin bilgi ve film negatif arşivinin oluşturulması. Şehit ve Gazi fotoğraflarından el işçiliği ile özel olarak değişik panoların yapılarak Türkiye geneline yaygınlaşmasının sağlaması ve yapılan bu çalışmaların birer örneklerinin şehit ailelerine ve gazilere hediye edilmesi.

Son olarak 2006 yılında katıldığı Çubuk 2. Uluslar arası Turşu ve Kültür festivali dolayısıyla üç buçuk metre uzunluğunda, iki metre genişliğindeki panoya Çubuk Şehit ve gazilerinin resimlerinin yapılması ve bu panonun tekerlekli arabayla kortejde yürütülerek festival standına getirilmesi olmuştur. Bu senede, geçen seneki gibi festivalde yerimizi alacağız ve Şehit ve Gazilerimizi bütün ülkemize ve dünyaya tanıtmaya gayret edeceğiz. Dedi.


Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Duvar Saatleri İlçemizde bulunan, Stüdyo Anı’ya yaptırılmaktadır.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum