ŞEHİT RAŞİT YÜCEL'İN AİLESİNDEN ZİYARET

ŞEHİT RAŞİT YÜCEL'İN AİLESİNDEN ZİYARET

ÇUBUK'UN 65. ŞEHİDİ RAŞİT YÜCEL’İN AİLESİNDEN ÇUBUK TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİNE ZİYARET

İstanbul ve Çubuk ilçesi arasında gönül köprüsü kurdunuz.  En önemlisi de şehit oğlum Raşit Yücel’i burada manevi olarak yaşatıyorsunuz.

07 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45’te  Kayseri 1.Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu halk otobüsüne yapılan bombalı saldırıda 13 askerimiz şehit olmuş, 48 askerimizde yaralanmıştı.

 

Bu şehitlerimizden birisi de, Çubuk ilçesi Çat köyü nüfusuna kayıtlı Ferit Yücel’in oğlu Raşit Yücel’dir. Şehit Raşit Yücel’in ailesi uzun zaman önce Kocaeli’ne göç etmişlerdir.  Kocaeli Fatih Mahallesinde ikamet ederken,  vatanı vazifesini yapmak için buradan askere gitmiştir. Halen Kocaeli’de ikamet eden Şehit Raşit Yücel’in ailesi, memleketini ve Çubuk ilçesi terör mağdurları derneğini ziyaret etmişlerdir.

 

Ziyaret Şehit annesi Şükran Yücel ve Almanya’da ikamet eden gurbetçi halası Emine Yücel, eniştesi Yüksel Yücel, yeğenleri Emirhan Yücel ve Utku Saruhan tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Derneği ziyaret eden şehit yakınlarına, derneği başkanı Zeki Avan tarafından şehitler köşesi, her şehit için hazırlanan dosyalar ve genel arşivler hakkında bilgi verilip, derneğin bu güne kadar yapmış olduğu faaliyet ve hizmetler anlatılmıştır.

 

Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu konuşmada: “Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin huzuru için vatani vazifesini yaparken bölücü terör örgütü PKK tarafından hain bir saldırı sonucu şehit düşen, Çubuk İlçesinin 65. Şehidi Ferit Yücel’e ile birlikte bütün şehitlerimize tekrar Allah rahmet ve başsağlığı diliyorum. Cenabı Allah bir daha bu acıları bizlere yaşatmasın. Vatanımızı sevmemizin ve hürriyetimizin bir bedeli var. Şehitlerimiz canlarını feda etti. Gazilerimiz de bedenin bir parçasını feda etti. Bizlerde onları unutmayıp, yerde manevi hatıralarını yaşatmaya çalıyoruz, dedi.

 

Şehit annesi Şükran Yücel’de dernek ziyaretinde yapmış olduğu konuşmasında: Şehit oğlum Raşit Yücel’in İstanbul Kocaeli’de şehit oğlum için yapılan şehit cenaze törenine, Çubuk’tan heyet olarak katılıp, bizlerin acısını paylaştınız, bizlerin acılı günümüzde yanımız da oldunuz. Bizleri devamlı arayıp, yapılan faaliyetlerle ilgili mesaj gönderip, bilgi verdiniz. İstanbul ve Çubuk ilçesi arasında gönül köprüsü kurdunuz.  En önemlisi de şehit oğlum Raşit Yücel’i burada manevi olarak yaşatıyorsunuz. Bir şehit annesi olarak, şehitlerimiz için yapılan bu faaliyetlerden çok duygulandım. Evladımın şehit olduğun günde bizlerin yanında olmanızda ve yapmış olduğunuz manevi hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu vatana benimde canım feda olsun, dedi.

 

Ziyaretin anısına Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, Şehit annesi Şükran Yücel’e Türk Bayrağı, Kuranı Kerim,  Şehit Raşit Yücel’in çerçeveli fotoğrafı hediye edildi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.