Şehit Ömer TAKDEMİR Lisesinde Konferans

Şehit Ömer TAKDEMİR Lisesinde Konferans

Şehit Ömer TAKDEMİR Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Kasım Perşembe günü Milli Eğitim Bakanım Başdanışmanı; Yazar, Dr. Necdet Subaşı’nı öğrencilerle buluşturdu.

‘Yaşadığımız Dünya’ adlı söyleşiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir dönem Başbakanlık Başdanışmanlığı da yapan Necdet SUBAŞI; Çağdaş Türk Düşüncesi, Türk Modernleşmesi ve Din, Alevi Modernleşmesi Diyanet, Yurt Dışında Türk Göçmenler, Avrupa İslam’ı Gündelik Hayat,  Kültürel Farklar gibi alanlarda çalışmalarda bulunurken, 2008 Tuba Teşvik Ödülü, 2010 yılında ise Sıtkı Koçman Vakfı Araştırma ödülüne layık görüldü.

Sorusunu Bulan Cevaplar, Kamusal Maneviyat, Gelince Söylerim, Adını Sonra Koyarız, Söz Uçar Sızı Kalır,  Dışardaki Havalar, Gerisi Hikâye gibi eserlere imza atan SUBAŞI,  öğrencilere dünya ve dünyaya bakış açımızı, bulunduğumuz yaş itibariyle ve edindiğimiz tecrübelere göre tanımlarız dedi ve bunu etkileyen faktörlerle ilgili örnekler verdi.

Dünyaya bakış açımız bilgi birikimimiz ile ilişkilidir diyen Yazar, doğduğumuzda ailemiz ile başlayan kendimizi biçimlendirme hareketi, mahalle etkisi ve okul hayatı ile yirmili yaşlara kadar devam eder kimlik ve kişilik gelişimi;  siyasi, sosyolojik gruplar, tarihin etkisi, reklam moda internet ve sosyal medya baskısı ile değişim sağlar dedi.

Necdet SUBAŞI, konferans sonunda öğrencilerin isteği üzerine  kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.