Şehit Mezarları'nın Bayrakları Değişti

Şehit Mezarları'nın Bayrakları Değişti

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından, İlçe Merkezindeki Şehit mezarlarının başında bulunan Türk Bayrakları yenileri ile değiştirildi.


Dernek başkanı Zeki AVAN konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; Şehitlerimizin Mezarlarında bulunan Türk Bayraklarının yazın güneşten, kışında yağmur ve kardan etkilenerek çürümesi, renklerinin solması, bazılarının da rüzgârdan yırtılması sonucunda, hiç de hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle Dernek olarak her sene Şehit mezarlarındaki Türk Bayraklarını ve iplerini yenileriyle değiştiriyoruz. Bu faaliyeti her sene iki defa yaparken, bu sene havaların çok sıcak geçmesi nedeniyle, Türk Bayrakları ve ipleri çürümüştür. Bu sene şehit mezarındaki Türk bayraklarını üç kez değiştirmiş oluyoruz.
Tabiî ki bunları yaparken de çok zorlanıyoruz. Bayrak değiştirme aslında basit gibi görülebilir, süreklilik arz eden ve zahmetli bir iştir.

Derneğimizin maddi durumu iyi olmadığı için bunda bile çok zorluklar çekiyoruz. Bütün bu sıkıntılarımıza rağmen; Bayrağımıza olan sevgi ve saygımızdan ve Şehitlerimize olan minnet borcumuzdan dolayı tabiri caiz ise aç kalsak dahi eskiyen bayraklarımızı yenileriyle ve iplerini değiştirmeye sonuna kadar devam edeceğiz.”

Bu vesile ile Şehitler Parkı ve İlçemizin değişik yerlerine Büyük Türk Bayrağı yaptırmasından dolayı, Çubuk Belediye başkanı Âdem TUĞLUCA’ya, Bayrakların değiştirilmesinde bize yardımcı olan, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, Nuri EROL’a, Dernek üyemiz Kurban DEMİRCİ’ye teşekkür ederim. Dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.