Şehit Çocuklarına Yardım

Şehit Çocuklarına Yardım

Çubuk Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneğinden şehit çocuklarına yardım.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDARLARI DERNEĞİ YETİMLERİ UNUTMADI

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğinden, 02.03.1996 tarihinde, Siirt 1. Jandarma Komando Tabur Komutanlığında, Jandarma Komondo Muhabere Er olarak vatani vazifesini yaparken görevi başında vefat eden, Şehit Alper Yavuz Aydos"un ailesinin evine, dernek başkanı Zeki Avan, Şehit babası Ramazan Gergin, Ahmet Şahin ve Güneydoğu Gazisi Hasan Yalama ile birlikte ziyarete gidildi.

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmasında; Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi belirli bir program dâhilinde ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bu ziyaretler çerçevesinde, Çubuk İlçesinden Ankara"ya taşınan, Şehit Alper Yavuz Aydos"un ailesinin evine de ziyaret yapmış bulunuyoruz.

Şehit Alper Yavuz Aydos vatani vazifesini yaparken görevi başında vefat eden, görev şehidimizdir. Şehidimizin arkasında dul eşi Nermin Aydos ile oğulları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos"u bırakmıştır.

Şehidimizin eşi Nermin Aydos"un babası Talip Kaya"nın yanında oğulları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos ile birlikte kalmaktadırlar.

Bizler bu aileye elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız, her şey devletten beklenmemeli, herkes kendi alanında, kendi gücü nispetinde faydalı olmalıdır, dedi.

Şehit Alper Yavuz Aydos"un kayınbabası Talip Kaya ise " Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Damadım şehit olduğundan bu güne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayıp, iyi ve kötü günümüzde devamlı yanımızda olmuşlardır. Bu nedenle başta dernek başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulunda bulanan arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.

Damadım Alper Yavuz Aydos"un görevi başında vefat etti için diğer şehit aileleri gibi kızım maaş almıyor, sadece torunlarıma Mehmetçik Vakfı tarafından verilen üç aylık bir maaşları vardır. Başka bir yerden de geliri yoktur.
Bizler şikâyet etmiyoruz, bu günümüze çok şükürler olsun, genç yaşta dul kalan kızım ve babasız kalan torunlarım, şehit damadımdan bizlere emanettir, bu emanetlerin benim ve ailemin başının üstünde yeri var, torunlarım şu an okumaktadırlar, dedi.

Ziyaretin anısına, dernek başkanı Zeki Avan tarafından şehit çocuklarına, birer Türk Bayrağı, birer küçük altın ve şehitler duvar saati hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.