ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİLER

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİLER

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİLER

Şehit aileleri federasyonu bağlı, Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Çubuk’tan, şehit aileleri ve gazilerin katılımı ile Çanakkale gezisi programı düzenlenmiştir. Bu gezi programına, Çubuk İlçesi terör mağdurları derneğine 20 kişilik kontenjan tanınmıştır. Geziye toplam 150 şehit ve gazi yakının katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Geziye gitmeyen üyelerimiz, belirli bir zaman dilimlerinde tamamı götürülecektir.

Şehit aileleri federasyonu denetleme kurulu başkanı Zeki Avan gezi sonrası yapmış olduğu açıklamasında;

AMAÇ, ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANMAKTIR.

Bu ziyaretimizin amacı, bu mübarek topraklarda yatan, cennet vatanımız için, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıp, geçmişimizi hatırlayıp, onlara sahip çıkıp, unutmayıp, manevi mirasımıza sahip çıkmaktır. Bu nedenle, Çanakkale gezisi araçlarımıza ilk bindiğimizden andan itibaren, gezinin sonuna kadar, şehitlerimize, gazilerimize ve manevi şehre yakışır bir şekilde ziyaret gerçekleştirilmiştir. Birlikte gitmiş olduğumuz din görevleri ile birlikte Kuranı Kerimler okunup, yapılan dualarla, geçmişten bu güne kadar tüm şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anılmıştır.

ÇANAKKALE’YE HERKESİN ÖMRÜMDE EN AZ BİR DEFA ZİYARET ETMELİDİR

Çanakkale’ye herkesin ömründe en az bir defa ziyaret etmelidir. Ayrıca ilk, orta, lise ve üniversitede öğrencilerimize zorunlu olarak en az birer defa belirli bir program dâhilinde geziler düzenlenmelidir. Başarılı öğrenciler Çanakkale gezisi ile ödüllendirilmelidir. Resmi kurum ve kuruluşlar daha çok teşvik edilmelidir. Yeni sözlenen ve evlenecek gençlerde teşvik edilmelidir. İş ve işverenler, çalışanlarına geziler düzenlemesi için teşvik edilmelidir. Geziler cumartesi ve pazar günlerine de sıkıştırılmamalıdır. Hafta içerisinde ziyarete gideceklere de kolaylıklar sağlanmalıdır.

BURAYA HİÇ DÖNMEMEK ÜZERE GELDİLER

Bu savaş ülkemizin kaderini değiştirmiştir. Buraya savaşmak için her yaştan askerlerimiz geldiler. Hiç dönmemek üzere geldiler. Evlerini ve ailelerini hiç tereddüt etmeden geride bırakıp geldiler ve bir çocuğu da, asla bir daha geriye dönmediler. Burası onların ebedi mekânları olmuştur. Çünkü evlatsız olunur, ama vatansız olmayacağını çok iyi bilmekteydiler. Çünkü onlara anaları ya şehit ol, gazi ol diye büyütmüşlerdi. Bu nedenle Çanakkale ruhunu iyi anlamamız gerekmektedir.

BU CENNET VATANIMIZ HANGİ ŞARTLAR İÇERİSİNDE ALINDI

Bu cennet vatanımız hangi şartlar içerisinde alındığını iyi bilmemiz gerekir. Bin bir yoksulluk içerisinde yapılan savaşta, hangi fedakârlıklarla bu vatanın, bize nasıl emanet edildiğini iyi anlayıp ve anlatılmalıdır. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı savaşan askerlerimiz, yetersiz imkânlarla, karşı tarafın çok yoğun ateş altında kalmalarının yanında çeşitli hastalıklarla da mücadele etmişlerdi. İlaçlarının yetersizliğinden, sıcak ve soğuğa aldırmadan, yağmur ve kar altında, yarı aç, yarı tok, banyo ve sıcak yatak yüzü görmeden, mevzi içerisinde toprakta yatmalarına rağmen şikayet etmemişlerdir.

TURİSTLİK BİR GEZİ OLMAMALIDIR

Bizlere emanet edilen bu manevi yerleri gezerken çok saygılı olup, başkalarını rahatsız etmemeliyiz. Turistlik bir gezi olmamalıdır. Geziye son model araçlarla gelip, ziyarette bulunduğumuz da, mevsim şartlarına göre, ayrı, ayrı elbise giyip, canımızın rahatlığı için gereken her şeyi yapıyoruz. Gezide üzerimizde bir yük olmadan ve her an düşmandan gelecek bir tehlike olmadan, çok rahatlıkla geziyoruz. Bir elimizde yiyecek, bir elimizde su, arada bir çay ve meşrubat içtiğimiz halde, kendimizi boş olarak zor gezdiriyoruz. Yorgunluktan kendimizden geçip, öldük, bittik deyip, otelde duş yaptıktan sonra, rahat bir şekilde dinleniyoruz.

GEÇMİŞTE ATALARIMIZ ÇANAKKALE’DE YEDİ DÜVELLE İLE SAVAŞTI

Geçmişte atalarımız Çanakkale’de yedi düvelle (bütün dünya ile) savaştı. Kanın son damlasına kadar, vatanı, bayrağı, ezanı, hürriyeti ve namusu için şehit ve gazi oldular. Bu günde aynı oyun Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkâri gibi ülkemizin birçok il ve ilçesinde devam ediyor. Bu defa açıktan değil, içimizdeki vatan hainleri ve iş birlikçilerini kullanıyorlar. Bu defa daha acımasızca, kalleşçe ve sinsice saldırmaktadırlar. Bunu da Hak ve özgürlük maskesi adı altında yapmaktadırlar. Sözde Kürtlerin hakkını savunuyoruz deyip, baskı ve zulüm yapıp, huzurlarını bozmaktadırlar.

HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇERİSİNDEYİZ

Bu nedenle her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Çünkü hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu gemi su alırsa hep birlikte batarız. Bu cennet vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Hep birlikte huzur içerisinde yaşamak zorundayız. Başka çaremiz ve başka bir ülkemiz yoktur. Etrafımızdaki ülkelere iyi bakarsak, o zaman daha iyi anlarız, ülkemizin kıymetini.

sehit-vert-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.