Şehit Aileleri Çanakkale'de

Şehit Aileleri Çanakkale'de

Çubuk madeni ağaç işleri odası Başkanı Hacı Çelebi'nin organize ettiği,Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zeki Avan'ın destek verdiği Çanakkale gezisine şehit aileleri ve Gaziler katıldı.


Çubuk Madeni ve Ağaç işleri odası başkanı Hacı ÇELEBİ geziyle ilgili yapmış olduğu açıklamada" Çubuk Madeni ve Ağaç işleri Odası Başkanlığı ve Çubuk Belediyesi tarafından ortaklaşa 2–3- 4 Kasım 2007 tarihleri arası masrafları oda tarafından karşılanmak üzere Çanakkale gezisini düzenlenmiş bulunuyoruz.
Bizler oda yönetim kurulu olarak 8 senedir üyelerimize bu güzel vatanın, doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini gezdiriyoruz. Ancak üzüntülerin paylaşıldıkça azaldığı, sevinçlerin paylaşıldıkça çoğaldığını düşünüyoruz.
Bu sebeple cennet vatanımız için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ailelerini, Bedeninin bir parçasını feda eden kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamak adına bu geziyi düzenlemiş bulunuyoruz.
Böyle anlamlı bir zamanda ve günde metre kareye onaltıbin merminin düştüğü Çanakkale"ye, Şehit aileleri ve Gazilerimizle birlikte gitmekten ve oda olarak öncülük yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Onlar için ne yapsak azdır.
Oda Başkanı Hacı ÇELEBİ Bundan sonrada Şehit aileleri ve gazilerimiz için gücleri nispetinde yardımcı olacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Adem Tuğluca'da yaptığı açıklamada Bu tür organizasyonlara her zaman destek veriyoruz ve vermeye'de devam edeceğiz.Söz konusu şehit Ailelerimizi ve gazilerimiz olunca canla başla onların yanın olmaya her zaman gayret göstereceğiz "dedi.

Dernek Başkanı Zeki Avan'da yaptığı açıklama'da "Bu anlamlı faaliyetlerinden dolayı bu gezide emeği geçen bütün herkese, şehit aileleri ve gazilerimiz adına teşekkür ediyorum, Çubuklu Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizin çoğunluğu, bu güne kadar Çanakkale şehitliğini ziyaret etmemişlerdir. Böyle bir zaman da böylesine güzel bir organize düşünmeniz ayrı bir anlam taşımıştır. Bundan dolayı kendilerine ve oda yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz."dedi.

Cuma akşamı belediye önünden hareket eden otobüslerle yola çıkan şehit Aileleri ve Gaziler yorucu ve uzun bir yolculuğun ardın'dan çanakkaleye indiler.Sabah kahvaltısının ardından ilk olarak Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gidildi. Burada tur rehberi ile birlikte sırasıyla Kilitbayır Kalesi, Namazgah tabyası, Rumeli Hamidiye tabyası, Rumeli Mecidiye tabyası ve Seyid Onbaşı Anıtı, Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seddülbayır Köyü ve Yahya Çavuş Anıtı, Zıhındere Sargı Yeri Şehitliği gezildi. Gezi sırasın'da zaman zaman duygulu anlar yaşandı.Ecdadımızın çanakkale şavaşın'da ne tür zorluklar'la ve kahramanlıklar'la savaştığını gözleriyle gören aileler hayretlerini ve şaşkınlıklarını gizleyemediler.Gazi yakınların'dan Bekir Kale'nin dedesinin mezarını bularak ağlaması orada bulunanlara duyglu anlar yaşattı.



Daha sonra ise sırasıyla Kabatepe Tanıtım Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı ve Şehitliği ile Conk Bayırı'nı gezdi. Akşam namazın'dan sonra otele dönen Aileler yarın'da Çanakkale'nin Anadolu yakasın'da bulunan tarihi mekanları ziyaret edecekler.Biz'de çubukhaber olarak geziyle ilgili detayları aktarmaya devam edeceğiz.

 



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum