Şehidin Adı, Mahallesindeki Parkta Yaşatılıyor

Şehidin Adı, Mahallesindeki Parkta Yaşatılıyor

Nusaybin'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın adı, Ankara'nın Çubuk ilçesinde ailesinin yaşadığı mahalledeki parka verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın adı, Çubuk'ta mahallesindeki parkta yaşatılıyor.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaptığı açıklamada, iki ay önce Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Tunca'nın ailesininCumhuriyet Mahallesi'nde yaşadığını söyledi.

Şehidin adının mahalledeki parka verilmesinin kararlaştırıldığını kaydeden Karakuş, çalışmaların tamamlanmasının ardından 'Şehit Emre Turca Parkı'nın tabelasının konularak, vatandaşın hizmetine sunulduğunu bildirdi.

Parka akasya, ıhlamur ve süs eriklerinden oluşan 55 ağaç, 250'ye yakın da süs bitkisi dikildiğini ve çocuk oyun gruplarıyla 2 kameriye ve 4 bank yerleştirildiğini belirten Karakuş, şöyle konuştu:

'Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için, vatan topraklarını canları pahasına koruyan, bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize bizler ne yapsak azdır. Ülkemizde huzurlu, mutlu yaşıyorsak elbette bunda şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların yakınlarının çok büyük fedakarlıkları bulunuyor. Şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve bu konuda bedel ödeyenleri çok iyi anlamamız gerekiyor. Onları anlarsak zaten ülkede kalıcı barışı, dostluğu ve en önemlisi sevgiyi hakim kılarız. Biz de şehidimizin yaşadığı mahallede ismini yaşatmak amacıyla bu parkı hazırlayarak hizmete açtık.'

Şehidin babası Bahtiyar Tunca ise parka oğlunun adının verilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Çubuk Belediyesine teşekkür eden Tunca, 'Şehit ateşi sadece ailemize değil, vatan sevgisi olan tüm milletimize düştü. Bundan sonra birlik olarak, çocuklarımızın barış ve kardeşlik içinde yetişmesi için çalışmalıyız. Oğlumun isminin bu parkta yaşatılması beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.