Şeftali ve Bamya Turşusu İlgi Çekiyor

Şeftali ve Bamya Turşusu İlgi Çekiyor

Turşuları ile ünlü Çubuk ilçesinde deneme amaçlı yapılan bamya ve şeftali turşusu ilgi çekiyor.

Turşu üreticiliği yapan Cemal Yılmaz (53), turşuculuğun aile mesleği olduğunu söyledi. Daha çok ilçeyle özdeşleşen salatalık turşusu üretimi yaptıklarını aktaran Yılmaz, 2 yıl önce bir müşterilerinin tavsiyesi üzerine bamya ve şeftali turşusu kurmaya başladıklarını anlattı.

Özellikle bamya turşusunun beklenenden daha çok talep gördüğünü vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlçemizde başta salatalık, pancar, havuç, domates, patlıcan, cin biberi, kelek, karışık, fasulye, lahana, erik, acı biber, kesme biber, acur, şalgam, soğan, mantar, kereviz, çağla, alıç, erik, ahlat, sarımsak gibi bir çok ürünün turşusu yapılıyor. Zaman zaman turşu çeşitlerini arttırmak için deneme üretimleri de yapıyoruz. Ancak bugüne kadar şeftali ve bamya turşusu yapmamıştık. Bir müşterimiz, 'neden bamyanın ve şeftalinin turşunu yapmıyorsunuz' diye sordu. Bunun üzerine bamya ve şeftali turşusu da yapmaya başladık. O kadar çok talep gördü ki neredeyse yok satmaya başladık. Özellikle lüks lokantalardan bamya ve şeftaliye çok talep geldi. Biz bu kadar çok talep göreceğini bilmiyorduk."

Bamya turşusunun kilosu 5 TL

Çubuk turşusuna Türkiye'nin her yerinden talep olduğunu belirten Yılmaz, "Turşularımızın çoğunluğunu doğal ortamda yetişen bitki ve meyve türleri oluşturuyor. Taze bamyanın kilogram fiyatının yüksek olması turşu fiyatını da etkiliyor. Ayrıca kuraklık nedeniyle şeftali çağlası bu yıl fazla olmadı. Bu nedenle bamya ve şeftali turşularının kilogram fiyatı toptan 5 TL'den başlayan fiyatlara satılıyor" diye konuştu.

Bamya ve şeftaliyi de çok satılan turşu çeşitlerinin arasına alan Yılmaz, bamya turşusunun limon tuzu, sirke, tuz, sarımsak ve su miktarlarının ayarlanarak yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.