Şefkat Evi'nin Temeli Törenle Atıldı

Şefkat Evi'nin Temeli Törenle Atıldı

Arsası İlçe Halkın'dan Abidin Yılmaz tarafın'dan bağışlanan ve yapımına 1996 yılın'da başlanılan Şefkat evi'nin temeli törenle yeniden atıldı.

Eski Belediye başkanların'dan Süleyman Haksever'in Anadolu Belediyeler Birliği ile planlayıp temeli'ni attığı şefkat evi atıl bir vaziyette duruyordu.Yine eski Belediye Başkanların'dan Mustafa Gökmen'in girişimiyle şefkat evi için bir dernek kurulmuş fakat inşaat ile ilgili bir çalışma yapılamamış.Kaymakam Mustafa Güler Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Dernek Başkanı Satılmış Çolak'ın girişimleriyle eski temel sökülerek şefkat evinin inşaatına yeniden başlandı.Temel atma törenine çok sayı'da siyasi,brokrat ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ,İstklal Marşı ve Kur'anı kerim tilavetiyle başlayan tören'in açılış konuşmasını yapan dernek bşkanı Satılmış Çolak şunları söyledi."Geçmiş Belediye Başkanlarımız'dan sayın Süleyman Haksever'in Anadolu Belediyeler Birliği ile düşünüp planladığı ve temelini attığı bu yere,daha sonra devam edilememiş ve atıl durum'da bulunan bu yer'in eski belediye başkanların'dan sayın Mustafa Gökmen'nin bir dernek kurmak suretiyle devam ettirdiği bu hayırlı iş için bizler yönetim kurulu olarak bu faaliyetin bayrağını teslim aldık. Öncelikle Anadolu Belediyeler Birliği'nden bir yıl evvel tapusunu uzun bir uğraştan sonra derneğimize kazandırdık. Burada bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler'e, her zaman bizleri destekleyen ve teşvik eden, açılışına kadar desteklerinin devamının süreceğine inandığımız Sayın Belediye Başkanımız Adem Tuğluca'ya harfiyatımızı yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyemize, sondajımızı yapan Artek Sondaj Oktay Yılmaz'a burada emeği geçen Sayın Eski Belediye Başkanı Süleyman Haksever'e, Sayın Eski Belediye Başkanı Mustafa Gökmen'e emeklerinden ve gayretlerinden dolayı, inşaatımızı projelendiren Yüksek Mimar Mehmet Emin Ertürk'e, inşaatımızın arsasını bağışlayan, inşaatımızın başlaması için 200 ton demir veren ve yardımlarının devam edeceğini söyleyen Abidin Yılmaz amcaya, inşaatımızın betonunu döken asmolenlerini bağışlayan hayırsever işadamımız Sabri Koca'ya (Kocalar İnşaata), 100.000 Ytl vererek inşaatımızın başlanmasına vesile olan Çolakoğlu Trizme ayrı ayrı herkese teşekkür ederim. Bina inşaat alanı 2000 m2, bittiğinde bodrum katı dahil toplam altı kat ve 11400 m2 kapalı alanı olacak. Bina 26 m2 genişliğinde 134 adet oda, 30 m2 genişliğinde 27 adet refakatçi kalabilecek şekilde düzenlenecek ve 161 adet oda olacak. Bunların dışında her katta 160 m2 büyüklüğünde yemekhane, dinlenme salonu, toplantı salonu, kütüphane, spor ve çok amaçlı 5 adet salon olacak. Ayrıca personel için bürolar şefkat evi sakinleri için, hobi odaları, çamaşırhane, yüzme ve terapi havuzları ve mescit bulunacak."dedi.

 


 

Törende Birer konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler ve Başkan Adem Tuğlucada emeği geçen herkese teşekkür ederek başladıkları bu işi tamamlama sözü verdiler.

İnsanların En Hayırlısı insanlara Faydalı olanıdır.
Çubuk Müftüsü Ali Canbolat'ın anlamlı konuşması orada bulunanları duygulandırdı ve orada bulunanlar arasında bağış yarışına vesile oldu.Müftü Canbolat Yaptığı konuşmada "Çok fazla şey söylemeye gerek yok yapılan iş ortada,Şunu çok iyi bilmeliyiz'ki insanlar'ın bu tür eserleri neden desteklediği konusu incelenmeli ve ona göre destek verilmelidir.Biz Müslümanlar olarak her işimizi Peygamber efendimiz'in tarif ettiği şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz."Diyorki"İnsanlar'ın en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır" buyurmaktadır dedi.

Bir Oda'da sen yaptır.
Törende bir oda'da sen yaptır kampanyası başlatıldı.Toplam'da 161 oda bulunuyor.Bu odalar'ın 21 Tanesinin yapımı tören alanın'da bulunan Hayırseverler tarafından üslenildi.
ADI SOYADI
Çubuk Kaymakamı 2 Oda Hayır Sahibi Bulacak
Çubuk Belediyesi 2 Oda
Y.Çavundur Belediyesi 1 Oda
Özden Ailesi 1 Oda
Akurt Belediyesi 1 Oda
Esenboğa Belediyesi 1 Oda
Sirkeli Belediyesi 1 Oda
Mehmet YURTSEVEN 1 Oda
Yusuf KOCA ( Kocalar) 2 Oda
Ayhan ŞANAL 2 Oda Anne ve Babasına
Müftülük 1 Oda
Funcel Gıda 1 Oda
Hasan ŞAN 1 Oda
Veyis AKSU 1 Oda
Mustafa GÖKMEN 1 Oda Babası adına
Osman Bostan 1 Oda
Aydos Ezc. Hüsnü ÇAKIR 1 Oda
Kazım AYDOĞAN  1 Oda

TOPLAM 22 Oda



Para Bağışın'da bulunanların isimler'i ise şöyle

ADI SOYADI MİKTARI
AYDOĞDULAR (Hamza AYDOĞDU) ELEKTRİ MALZEMESİ
ÖZKUL KARO MALZEME
ABİDİN YILMAZ 200 ton Demir
ÇOLAKOĞLU TURİZM 100.000
SÜLEYMAN HAKSEVER 5.000
SAVAŞ KAYA (Mütahhit) 5.000
GİRİŞİM ENT. A.Ş. 2.000
MUSTAFA KALENDER (Muhtar) 2.000
TİCARET BORSASI 2.000
KAMYONCULAR KOOP. 2.000
MUHTARLAR DERNEĞİ 1.000
EROL ARTAR 1.000
ÜNVEREN MOBİLYA 1.000
SABRİ TÜRKOĞLU (Emlakçı) 1.000
AKPARTİ İLÇ.TEŞ. (İ.TAŞKESTİ) 1.000
AKPATİ İL TEŞKİLATI 1.000
M.EMİN ERTÜRK (Mimar) 1.000
AHMET ATEŞ (Kasap) 1.000
OTOBÜSÇÜLER KOOP. 1.000
ABDURRAHİM KILIÇ (Diyanetçi) 1.000
HÜSEYİN KILIÇ 1.000
OSMAN BOSTAN 1.000
BETÜL ÖZER 1.000
EYÜP BAYTAR 1.000
ABDULLAH KIRIKKALE 1.000
MEHMET AKBAŞ 500
ZEKİ AVAN (Muhtar) 250
KAZIM KARACA 250

TOPLAM 134.000 ytl



Haksever'den Şefka evi Derneği Yöneticilerine sitem
Şefkat evi projesini başlatan ve ilk temelini atan Eski belediye Başkanı Süleyman Haksever ,Törende kendisi'nin gözardı edildiğini ifade ederek şunları söyledi.
"Burada 20,000 m2 yeşil alan vardı.Bu yeşil alanı biz belediye'ye %15 bir rant karşılığı belediye olarak alalım,daha sonrada biz bunu şefkat evi olarak yapalım dedik.20.000 m2 alanın %15 ini biz aldık geri kalanının'da bağış yapılmasını sağladık,bizimde hakkımız burada lütfen gözardı edilmesin. Biz tüm o günün şartların'da tüm imkanlarımızı kullanarak bura'nın temelini attık ama tekrar belediye başkanlığı kısmet olmadığı için devam edemedik ve bu temelde burada çürüdü.Ben bugün burada bu işi tekrar üslenen Dernek Başkanı sayın Satılmış Çolak beye,Kaymakam beye ve Belediye başkanına teşekkür ediyorum.Ben bir oda yaptıramam ama bende bu hayırlı çalışmaya 5000 ytl bağış'ta bulunyorum"dedi.Tören Kuraban Kesilmesi,Dua edilmesi ve misafirlre gözleme ikramın'dan sonra son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum