"Seçimler Türk halkının demokrasiye bağlılığının zaferi"

"Seçimler Türk halkının demokrasiye bağlılığının zaferi"

Başbakan Davutoğlu, Twitter hesabından Junker'e sıcak mesajı için teşekkür ederek, seçimler aslında Türk halkının demokrasiye bağlılığının zaferi yorumunu yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katılım müzakerelerini yürüten bir ülke olarak Türkiye'nin AB ile göç dahil tüm alanlarda işbirliğini artırmanın tüm bölge için faydalı olacağına inandığını söyledi.
 
Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçim zaferiyle ilgili Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in kendisine yazdığı mektup ve Twitter'da yayınladığı tebrik mesajına yanıt verdi.
 
Davutoğlu, Twitter hesabında "Junker'e sıcak mesajı için teşekkürler. Seçimler aslında Türk halkının demokrasiye bağlılığının zaferi" yorumunu yaptı. Başbakan ayrıca AB Komisyonu Başkanı'nın tebrik mektubuna cevaben kaleme aldığı mektubun görüntüsünü takipçileriyle paylaştı.
 
Başbakan Davutoğlu'nun, Junker'e cevaben yazdığı mektupta, "seçimlere yüksek katılım oranının aynı zamanda seçimlerin sorunsuz biçimde yapılmasının, Türk halkının demokratik olgunluğunun göstergesi olduğu" ifadesini kullandı.
 
Davutoğlu mektupta, "Katılım müzakerelerini yürüten bir ülke olarak, AB ile göç dahil tüm alanlarda işbirliğini artırmanın tüm bölge için faydalı olacağına inanıldığı" belirtirken, Türk halkının son beş yılda katılım sürecindeki duraklamadan ötürü derin hayal kırıklığına uğradığını hatırlattı.
 
AB'nin, ortak bir vizyon için güven artırıcı adımlar atmasının gerekliliğine işaret eden Başbakan Davutoğlu, bu dönemlerde en çok liderlik ve siyasi bilgeliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
 
Davutoğlu, mektubunda üst düzey diyalog ve katılım müzakerelerinde somut ilerlemenin yanı sıra son dönemde yaşanan sığınmacı krizinin neden olduğu yükün paylaşılmasının, Türkiye ve AB için ortak bir gelecek yönündeki stratejik vizyonu muhakkak güçlendireceğini dile getirdi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, mektupta AB'nin son birkaç aydır Türkiye'ye artan ilgisinin, AB'ye katılım sürecini ileriye götürmek amacıyla bu ivmeyle sürmesi yönündeki beklentisini ve bölgenin şu anda karşı karşıya olduğu birçok krizin üstesinden, birlikte karşı konulması halinde gelinebileceğine olan inancını dile getirdi.
 
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in de Davutoğlu'na gönderdiği tebrik mektubunda, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen seçimlere yüksek katılım oranının, Türk demokrasisinin zindeliğinin göstergesi olduğunu belirttiği görüldü.
 
Junker, AB Komisyonu'nun yeni Türk hükümetiyle vatandaşların faydasına olacak tüm alanlarda çalışmaya hazır olduğunu vurgulayarak, sığınmacı krizi konusunda AB-Türkiye Eylem Planı'nın uygulamasında ilerleme sağlanmasına yönelik çalışmaları dört gözle beklediklerini kaydetti.
 
AB Komisyonu'nun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'dan, en kısa sürede Türkiye'yi ziyaret etmelerini istediğini ifade eden Junker, Antalya'daki G-20 Zirvesi çerçevesinde şahsen temaslarda bulunmayı da sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.
 
AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.