Seçim Gazeteleri ve Biz

Seçim Gazeteleri ve Biz

Akyurt ve Çubuk'ta yer alan yerel basın kuruluşları bir araya gelerek ortak bir metin imzaladılar.



Yerel seçimlerin yaklaşması üzerine "seçim gazeteleri" olarak adlandırılan yayınlarda artış olacağını belirten yerel basın kuruluşları endişelerini paylaştılar.



,Cubukhaber,Elif Gazetesi, Habercubuk, Yeni Haber, Ufuk Gazetesi tarafından imzalanan metni okuyucularımızla paylaşıyoruz:



1. Her seçim döneminde olduğu gibi 2009 Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçim öncesinde de, daha önce hiç var olmayan, okurlarla buluşmayan yayınlar seçmenleri yönlendirebilmek veya siyasal rant sağlamak adına sokaklara çıkacaktır. Söz konusu yayınların sürekliliği olmadığından herhangi bir ciddiyeti bulunmayacağı gibi gazeteciliğe zarar vereceği endişesini de taşımaktayız.

2. Endişe sözü ile anlatmak istediğimiz ticari kaygılarımız değildir. Gazeteciliğin toplumsal önemini kavramış olan biz gazeteciler, seçim dönemlerinde ortaya çıkan yayınların bu temelde hizmet vermediğini ve veremeyeceğini düşünmekteyiz.

3. Olabilirler veya ihtimaller üzerinde durup soyut değerlendirmeler yapmıyoruz. Her iki ilçede de siyasi olayların hızlandığı bu dönemde belirtmiş olduğumuz gazeteler, siyasiler ile temaslarını sıklaştırmış bulunmaktadır.

4. Gazeteciliğin özünde haberleri tarafsız, somut, açıkça okurlar ile buluşturmak yer almaktadır. Bu ilkelerin yanı sıra mesleğe gönül vermiş gazeteciler tarafından açıklanan "Basın Meslek İlkeleri"ne bağlılığımızı kamuoyu önünde tekrar açıklıyoruz.

5. Yerel seçimler öncesinde de bugün olduğu gibi objektif gazetecilik anlayışı ve paylaşmış olduğumuz ilkeler doğrultusunda hareket edeceğiz… Akyurt ve Çubuk kamuoyuna ilan olunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.