Sebze Fideleri Artık Çubuk’ta Üretilecek

Sebze Fideleri Artık Çubuk’ta Üretilecek

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, sera kentte fide üretimi yapan üreticiler ile çiftçi temsilcilerini bir araya getirerek, fidelerin artık dışarıdan gelmeden Çubuk’ta üretiminin yapılmasını istediklerini söyledi.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, sera kentte fide üretimi yapan üreticiler ile çiftçi temsilcilerini bir araya getirerek, fidelerin artık dışarıdan gelmeden Çubuk’ta üretiminin yapılmasını istediklerini söyledi.

İlçede hem tarımsal üretimi ve verimi artırmak istediklerini hem de üreticiyi bu konuda desteklemek istediklerini vurgulayan Kaymakam Çenet, bu konuda büyük bir proje hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

İlçeye dışarıdan her yıl milyonlarca fide girdiğine işaret eden Kaymakam Çenet, bu fidelerden kaynaklanan kendilerine çok fazla şikayetler geldiğini ve çiftçinin hem emeğinin hem de kaynağının boşa gittiğini vurguladı. Bu gibi sorunlardan kaynaklı üretimde azalmalar olduğunun altını çizen Kaymakam Çenet, “Biz hazırladığımız projeyle ilçemizde bulunan sera kentte çiftçilerimizin ihtiyacı olan A kalitede fideler yetiştirilmesini sağlayacağız. Bu fidelerden alan üreticilerimize de belirli oranda destek olacağız. Bu sayede hem burada bulunan seralarda fide yetiştiren üreticimizi hem de çiftçimizi desteklemiş olacağız. Aynı zamanda çiftçimizin dışarıdan fideler yöntemiyle gelen hastalıklardan etkilenmemesini sağlayacağız. Yanı başımızdaki Başkentin ihtiyacı olan sebzeyi çok daha kaliteli ve lezzetli bir şekilde ilçemizde yetiştireceğiz. Çubuk’ta yetiştireceğiz, Ankara’ya satacağız. İlçe Tarım Müdürlüğümüz bölgemizdeki tüm üreticinin ihtiyacı olan fideleri tespit edecek ve biz ilk etapta bunun büyük bir kısmını ilçemizde yetiştirteceğiz. İnşallah bunu el birliğinde başaracağız ve örnek bir projeye imza atacağız” diye konuştu.

İlçede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini belirten Kaymakam Çenet, sera konusunda başvuru yapacak vatandaşlara da destek olacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından sırayla üreticilerin ve çiftçi temsilcilerinin talepleri tek tek dinlendi.

Toplantıya Çubuk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Malmüdürü Zeki Çoban, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, İlçe Muhtarlar Dernek Başkanı Abdullah Esre, mahalle muhtarları, fide üreticileri ve çiftçiler katıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.