Satranç Turnuvası Protokolü İmzalandı

Satranç Turnuvası Protokolü İmzalandı

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenecek satranç turnuvası protokolü Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalandı.

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenecek satranç turnuvası protokolü Çubuk Belediye Başkanı  Tuncay Acehan ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalandı.

Çubuk Belediye Başkanı  Tuncay Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada geçen yıl yapılan turnuvanın amacına ulaştığını bu yıl ise daha kapsamlı olacağını söyledi.

Festival kapsamında düzenlenecek satranc turnuvasının önemine işaret eden Acehan, "Satranç hem beyin hem genel sağlımızı korumak hem de uzun yaşamak açısından faydalıdır. Beyin egzersizi vücut için kas egzersizinden çok daha önde geliyor. O yüzden dikkat edin okuyan, yazan, şarkı söyleyenler hep uzun yaşarlar. Bedenen yapılan aşırı spor hiçbir zaman iyi değildir. Çok spor yapan çok sağlıklı olsaydı, piramitleri yapan kölelerin şu an yaşıyor olmaları gerekirdi." diye konuştu.

Tulay ise, desteklerinden ve katkılarından dolayı Başkan Acehan'a teşekkür etti.

Eylül ayında yapacakları turnuvanın  Türkiye'de ses getireceğine inandığını belirten Tulay, "Turnuvaya 12-15 civarında ülkeden 600 sporcu bekliyoruz. Oldukça güzel ödüller var ve çok güzel bir organizasyon olacak." diye konuştu.

5-10  Eylül tarihleri arasında yapılacak turnuvada, 40 bin lira ödül dağıtılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.