SANTRAL SOKAK’TA BUBİ TUZAĞI...

SANTRAL SOKAK’TA BUBİ TUZAĞI...

SANTRAL SOKAK’TA BUBİ TUZAĞI...

Şuayip YAMAN

Yetkililerimizin sürekli olarak kaliteli olarak nitelendirdikleri yollarımızın bubi tuzakları ile dolu bir görüntü yansıtmasının yanı sıra, insanları ulaşım esnasında büyük tehlikeler  ile karşı karşıya bırakması, tepkilerin de giderek artmasına neden olması lazım değil mi?

Oysa böyle tepkiler Metropoller de olur. Bizim adımız da Metropol diyeceksiniz.

Ama biz vergiye gelince Metropol, vatandaşa hizmete gelince de ancak ve ancak mezra oluruz.

İlçemizde maalesef etkililer ve yetkililer genelde sorumsuz ve vurdumduymaz, vatandaşlar ise duyarsız. Adam sendeci. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetinde...

Santral Sokak’ta bir metrelik çukur...

İlçemizin en yoğun sokaklarından biri konumunda olan Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı Cengiz Topel Caddesi ile Santral Sokağın kesiştiği yerin biraz ilerisinde (Çubuk Lisesi’nin Santral Sokağa bakan istinat duvarının karşısında, Tekin Market’le, Stil İnşaat arasında) yol kenarında bir metrelik çukur var. Buradan geçtiyseniz büyük bir ihtimalle sizler de görmüşsünüzdür. Ama görmemenizde mümkün...

Bu çukur insan ve araçlar için büyük tehlike arz ediyor. Ama bu çukuru hiç gören yok...

Yoğun bir trafiğe hizmet veren yoldaki çukura, sürücülerin ve yayaların dikkatini çekmek için; Hemen yanı başındaki Tekin Market’in çalışanları bir kova, yandaki Stil İnşaat’ta çalışanlar da bir kapak tahtası koyabilirlerdi.

Ama bu çukur, ne market çalışanlarının ve ne de inşaat çalışanlarının hiç mi hiç umurlarında değil, belki de tavukkarası oldular, bu çukuru bir türlü göremiyorlar. Oysa bu bir yurttaşlık görevidir.

Gerekli önlemi almak için bu çukura ille bir vatandaşın veya bir aracın düşmesi mi lazım?

Ne duyarsız bir toplum olduk.

İş yine Belediye’ye düştü. Ama Belediye yetkilileri de müteakip defalar bu çukurun yanından geçmelerine rağmen bir türlü göremiyorlar, ya da görmek istemiyorlar herhalde.. Çünkü görürlerse iş çıkacak.

Oysa devletin arabalarıyla ne de güzel hava atıyorlar, sizlerde görüyorsunuzdur. Gören de iş yapıyorlar zannedecek.. Hani ne derler, “dostlar alışverişte görsün..” 

Görevliler bir gün de insanlara faydalı bir iş yapsalar...

Belediye bu çukurda en kısa zamanda gerekli tamiratı yaparak, iş işten geçmeden yaşanması muhtemel kaza ve kazaların önüne geçebilir.

Bakalım bu çukuru kim daha önce görüp, üzerini kapatacak?

Etkililere ve yetkililere önemle duyurulur...

dscn4931-vert.jpg                                   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum