Salih Kapusuz'dan Çubuk'a Ziyaret

Salih Kapusuz'dan Çubuk'a Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Salih Kapusuz, Ankara'nın Çubuk'ta esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan'ın de hazır bulunduğu ziyarette Kapusuz, ilçeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitenin kurulumunun gecikmesi konusunda vatandaşlar tarafından oluşan tepkilere açıklık getiren Kapusuz, Türkiye'de ilk kez bir üniversitenin ilçeye kurulduğunu vurguladı. Çubukluların Başbakan'a ve AK Parti Hükümetine bir teşekkür borçlu olduğunu söyleyen Kapusuz, üniversitenin belirli bir büyüklükte alana kurulması gerektiğine dikkat çekerek, ''Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk'ta kurulacağı ilan edildi ve ardından çalışmalara başlanıldı. Takdir edersiniz ki, bir üniversite belirli büyüklükte kampus alanına ihtiyaç duyulan bir yerdir. Bizimde elimizin altında hazır büyüklükte bir alan olmadığı için, bu alanı bulmakta zorluk çekiyoruz. Arkadaşlarımız arayışlarını devam ettiriyorlar. Gerekirse kampusun parçalanması bile söz konusu. Neden? İstediğimiz büyüklükte 5 bin, 10 bin dönüm alanımız yok. İşte şuanda arkadaşların arayışları bu çerçevede devam ediyor. Onun için bir belirsizlik söz konusu değildir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk'a yapılacaktır. Şükürler olsun ki bu üniversite üniversitelerinde üzerinde daha verimli, daha anlamlı özel statüsü olan bir üniversite haline gelmiştir. Buraya kampus, üniversite binaları yapılacaktır. Bu yatırım çok önemli bir yatırımdır'' dedi.

Çubuklu öğretim görevlilerinin kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne müracaat ettikleri halde alınmadıkları konusunda bazı öğretim görevlileri tarafından yapılan açıklamalara da değinen Kapusuz, açıklamanın yanlış ve gereksiz olduğunu kaydetti. Öğretim görevlilerinin alınmasının bazı kriterlere göre yapıldığını ifade eden Kapusuz, ''Biz liyakate önem veririz. Kimin doğum yerinden çok, bize en iyi hizmeti verecek, bizim öğrencilerimizi en iyi yetiştirecek, en iyi donanımlı öğretim görevlileri tercih ediliyor. Kurulacak üniversite, biraz önce de açıkladığım gibi üniversitelerden de daha üstün bir anlam ifade edecek kuruluş olarak devreye sokulan bir üniversitedir. Bu üniversitenin önemi de başka üniversitelerde hocalık yapacak kişilerin yetiştirilecek olmasıdır. Hiç kimse kusura bakmasın kendine yer bulmak, kendine sandalye ihdas etmek adına hiç kimsenin istismarına fırsat vermeyiz'' diye konuştu.

Çubuk ve bölgesine yapılan yatırımın sadece bununla da kalınmayacağını söyleyen Kapusuz, fuar alanının da Çubuk, Akyurt ve Pursaklar'ın ortasında kurulacağını belirtti. Ankara'nın en büyük fuar alanının bu bölgede kurulacağının altını çizen Kapusuz, ''Havaalanın yanında Esenboğa Kavşağına Ankara'nın en büyük fuar alnını kuracağız. Bu sınır ve bu çevre fuar alanı ile daha da çok gelişecek. Ayrıca bir projemiz daha var bu bölge için, başbakanımızın ilan ettiği seçim beyannamesin de açıkladığı havaalanına

kadar raylı sistemin getirilmesidir'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum