Salatalık tarlasına avukat çapası

Salatalık tarlasına avukat çapası

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Çubuk’a gelen Suriyeli avukat Abdulhakim Çavuş, salatalık tarlasında çalışarak ailesinin geçimini sağlıyor

Halep’te avukatlık yaparken, iç savaş nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl önce Türkiye'ye yerleşen 33 yaşındaki Abdulhakim Çavuş, mevsimlik işçi olarak geldiği Çubuk'ta salatalık tarlalarında çapa yapıyor. Çadırda yaşayan Çavuş ile eşi ve çocuğu, yeni yaşantılarına alışmaya çalışıyor. Cepheye çağrılınca Suriye'den kaçmak zorunda kaldığını anlatan Çavuş şunları söyledi:
"Uzun süre askerliğimi tecil ettirdim. Sonunda Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldım.Antalya'da 6 ay önce bir çocuğum oldu. Suriye'de avukat olarak çalışıyordum. Türkiye'ye gelince bir süre işsiz kaldım. Çalışacak bir iş bulabilmek sevindirici. Eşimle birlikte hem çocuğumuza bakıyoruz hem çalışıyoruz." 

‘ÜLKEME DÖNEBİLİRİM’

Çavuş ailesi ile Çubuk'taki tarlalarda çalışan işçilerden Suriyeli Zekeriya Mustafa ise eşinin Suriye'de savaşta kaybolduğunu ve bir daha haber alamadığını söyledi. Bir süre önce 2 çocuğuyla Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Mustafa, Türkiye'de insanların kendilerine çok yardımcı olduğunu ancak çadırlarda yaşadıkları için yaşam şartlarının zor olduğunu aktardı. Mustafa, "Suriye'de elektrikçi olarak çalışıyordum, şimdi tarlada çalışıyorum. Daha önce Adana ve Anatalya'da çalıştım. PYD ve IŞİD’in gitmesi halinde ülkeme dönebilirm" ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/salatalik-tarlasina-avukat-capasi-40122480

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum