ŞAKİR ARIKAN YAZILARIYLA YENİDEN SİZLERLE

ŞAKİR ARIKAN YAZILARIYLA YENİDEN SİZLERLE

Gazetemiz yazarı Şakir Arıkan yazılarıyla yeniden sizlerle...

Viyana'da Nabucco Uluslararası Şirketinde Teknik Daire Başkanı olarak Ülkemizi başarıyla temsil eden Şakir Arıkan yazılarıyla tekrar Çubuk Haber de. Uzun süre yazılarına ara veren yazarımız Şakir Arıkan yeniden siz değerli okuyucalımızla köşesinde buluşacak. 

Şakir Arıkan Kimdir ?

Kalecik doğumlu, altı yaşından beri Çubuklu. Yıldıırm Bayezit İlkokulu ve sonra da Çubuk İmam Hatip Lisesini bitirdi. Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği kurucu başkanlığı yaptı.

1993 yılında ODTÜ'den inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Mühendisliğin yanında okumayı ve gezmeyi seven Arıkan, biraz da futbol Şantiye şefliği yaptı.  Çubuk Belediyesinde kısa süre imarda çalıştı. Daha sonra da Ankara Metrosun da görev aldı. Asıl mesleki kariyerini BOTAŞ'da iş geliştirme, mühendislik, ikmal ve proje yönetimi üzerine yaptı. Son dönemde Türkiye üzerinden geçen tüm transit boru hatlarının tamamında, arz güvenliği için yapılanların yanında otuzdan fazla vilayete gaz temini sağlayan boru hatlarının yapımında görev aldı. En son BOTAŞ'da genel müdür yardımcılığı görevini yürütürken  2009 yılında bu görevinden ayrılıp, Viyana'da Nabucco Uluslararası Şirketinde çalışmaya başladı. Halen Teknik Daire Başkanı görev yapmaktadır.

İyi derecede İngilizce, orta derece de   Arapça ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Şakir Arıkan daha önce Pursaklar'da Şimal isimli bir gazeteyi çıkaran ekipteydi. Düşünmek sorgulamak ile başlar, çağını sorgulamayan bir müslüman ve müslümanlık da taklidin ötesine gidemez inancı ile yayın yapan dergi, gazete, kitap ve yazıların takipci olan Arıkan'ın daha önce de gazetemizde bir süre yazıları yayınlandı. Bunun dışında yazarın mesleki makale, tebliğ ve söyleşileri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.