Sağlıkta Avrupa'ya fark attık

Sağlıkta Avrupa'ya fark attık

"SağlıkNet projesi" Avrupalılar tarafından çok beğenildi.

"SağlıkNet projesi" Avrupalılar tarafından çok beğenildi. Avrupa E- Sağlık ve Tele Sağlık Derneği Başkanı Dr. Martın D. Denz, "Avrupa'da çözüm bekleyen konular, Türkiye'de çoktan çözüme kavuşturuldu" dedi.

"SağlıkNet projesi" Avrupalılar tarafından çok beğenildi. Avrupa E- Sağlık ve Tele Sağlık Derneği Başkanı Dr. Martın D. Denz, "Avrupa'da çözüm bekleyen konular, Türkiye'de çoktan çözüme kavuşturuldu" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın hastaneler arasında veri alışverişini sağlaması amacıyla planladığı SağlıkNet Projesi Ocak 2009'da start alacak. Projenin detaylarını İstanbul Cebit Bilişim Fuarı'nda düzenlenen Sağlık Zirvesi'nde anlatan Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılardan tam not aldı. Proje sayesinde, hasta bilgileri internet aracılığıyla başka illerdeki sağlık merkezleri tarafından izlenebilecek.

DÜNYA HAYRANLIKLA İZLİYOR
Birçok kolaylık sağlayacak sistemde vatandaş artık perişan olmayacak. Avrupa E- Sağlık ve Tele Sağlık Derneği (LEHTEL) Başkanı Dr. Martin D. Denz, Türkiye'nin Sağlıknet projesiyle çok önemli bir sorunu çözüme kavuşturduğunu söyledi. Denz, "Türkiye, teknolojiyi çok yakında takip eden bir ülke. Özellikle sağlık alanında çok önemli adımlar atıyor. Bizler hala sistemde sorun yaşarken Türkiye, Avrupa'nın önünde bir projeye imza atıyor. Bu nedenle karşılaştığı her sorunu çözüyor" dedi. Türkiye ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini söyleyen Denz, "Projeyi evrenselleştirmek gerekiyor. Hangi ülkede olursak olalım doktorlar bilgilerimize kolaylıkla ulaşsın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.