SAĞLIK BAKANI KOCA EN FAZLA VAKA OLAN İL ANKARA...

SAĞLIK BAKANI KOCA EN FAZLA VAKA OLAN İL ANKARA...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “En fazla vaka olan il Ankara, İstanbul’un 2 katı.

Şuayip YAMAN

Birinci dalganın 2. pikini yaşıyoruz. Tedbirleri artıracağız.

 

Günlük can kaybı 50’yi geçti. On kişiden 9’una virüs aile bireylerinden bulaşıyor.

 

Sevdiklerimizi korumak için tedbirlere uymak zorundayız. Bu zorunluluk her birimiz için kimsenin bizi zorlamadan uygulamamız gereken bir görevdir.

 

Ölüm oranlarını yüksek gösteren ülkeler salgında daha başarılı.. Çünkü o zaman halkın kalabalıklara girmesi, maske takması, hijyen kurallarına uyması konusunda daha hassas davranması mümkün oluyor...

 

Önlemlerin alınması için ille de zor durumda kalmamız mı gerekir?

65 yaş uygulanan önlem ve kısıtlamaların herkese şamil olması gerekir.

Salgınla mücadelede başarı;

 

  • Filyasyon ekibinin bilinçlendirilmesi,
  • Acillere aktiflik kazandırılması, desteklenmesi,
  • Çok sayıda test yapılması ile mümkün olur.

 

Bakan Koca “Dikkatli olalım” dedi ve uyardı!

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüs tarama testi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Koca, Test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı. ifadelerini kullandı. Öte yandan Koca, en çok Corona virüs ölümünün yaşadığı ili de açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımları şöyle:

 

150 bin kişiyle yapılan Covid-19 tarama çalışmasında rastgele test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı.

 

SALGIN BOYUNCA toplam vaka sayısı 223.315’tir. Vakaların % 46'sı İstanbul'da tespit edilmiştir. COVID-19 kaynaklı vefatlarınsa % 50,2’si yine İstanbul’da olmuştur. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin.

 

VAKALARIN % 46’sının tespit edildiği İstanbul'da bakanlığımızca yapılan tarama çalışmasında, rastgele test edilen her 1.000 kişiden 2,9’unda test sonucu pozitif çıkmıştır. Bu oran, Türkiye genelinden % 13,8 yüksektir. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin."

 

AĞIR HASTA SAYISI ARTIYOR...

Sağlık Bakanı Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Kayıplarımız can yakıyor. Bu durumu durduracak olan birlikte tedbirlere uymaktır. Güç birlikte tedbirde...

 

Sağlık Bakanı Koca ayrıca, Günlük en çok hasta görülen ilimiz Ankara. Türkiye genelinde son bir haftada zatürre oranı artan ilimiz olmadı. Ağır hasta sayısı ise halen yükselmeye devam ediyor. Birlikte tedbirlere uyarsak sonunda yenilen virüs olacak. dedi.

 

Bakan Koca: Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme 3 ay uzatıldı...

 

Bakan Koca: Sağlık çalışanlarımıza yapılan ek ödeme süresi pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmıştır. Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin uzatılmasına ilişkin, "Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin salgın nedeniyle 3 ay daha uzatıldığını belirtti.
 

Bakan Koca, Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum.” değerlendirmesinde bulundu... 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.