Saadet Partisi İlçe Başkanından Hicri Yılbaşı mesajı

Saadet Partisi İlçe Başkanından Hicri Yılbaşı mesajı

Sadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf MERTOĞLU, Hicri Yılbaşı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


 MERTOĞLU, mesajında bütün İslam dünyasının ve Çubuk İlçesindeki hemşerilerinin Hicrî Yılbaşını tebrik ettikten sonra şu konulara dikkat çekti:
"1429.. Hicrî Yılbaşı"na yaklaşmış bulunuyoruz. İlçemizde Yaşayan bütün kardeşlerimizin ve tüm İslam dünyasının Hicri Yılbaşını ve yeni hicri yıllarını tebrik ederken, Cenab-ı Hakk'tan, idrak edeceğimiz bu yeni yılımızın hem İlçemiz, hem de bütün insanlık için hayır, barış ve bereketlerle dopdolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.
Hicret, İslam Tarihinde son derece önemli dönüm noktalarından biridir. Onun içindir ki, Hicri-Kameri takvim yılının başlangıcına esas olmuştur. Mekke cahiliye zihniyetinin başta Peygamberimiz olmak üzere yeni din İslam"ı kabul eden bütün o ilk müslümanlara yönelik olarak, tatbik etmiş oldukları zulüm ve işkence çekilmez hale gelmişti. On üç sene süren peygamberliğin Mekke dönemi, müslümanlar için zor yıllar olmuştu. Bu zulüm ve yıldırmalar sebebiyle Peygamber Efendimiz(as) arkadaşlarını önce Habeşistan"a göndermiş, ancak Medine"li müslümanların sayısı artıp çoğalınca, Medine-i Münevvere"nin İslam"ın yeni yurdu olacağı belirginleşmişti. Bu arada şiddet bütün hızı ile devam ediyor ve zulmün ucu Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed"in canına kastedecek şekle bürünüyordu. Peygamberi öldürecek ve kendilerine göre bu problem kökten çözülmüş olacaktı. Ancak Peygamber"in de, getirmiş olduğu dinin de sahibi olan Cenab-ı Hak, hicrete izin vermiş ve beklenen bütün tehlikeleri ve kurulmuş olan tuzakları bir bir bozmuş, Peygamber (as) ve arkadaşı Hz. Ebu Bekir(ra)"i salim olarak Medine"ye ulaştırmıştı.
Hicret, insan hakları ihlallerinin her çeşidinin ve en acılarının yaşandı bir ortamdan, yine insan haklarının, inanç hakkının, insani değerlerin fidanlarının dikilerek, birer ulu çınar gibi yüceldikleri bir dünya cennetine kavuşmanın tarihidir. İnsanlık tarihinde ilk sayılabilecek ve her inanç, her kültür sahibinin en geniş anlamı ile haklarını aldığı anayasal düzenin kurulması hicretten sonra ve hicretle mümkün olmuştur. İnsanlığın ancak 20. asırda ulaşabildiği evrensel insanlık değerlerinin temeli, on dört asır öncesinde atılmış ve yazılı metin olarak zamanımıza ulaşmış ki, adeta canavarlaşmış insanların birbirlerini yedikleri bir çağda bu esaslar hem tespit edilmiş, hem de eksiksiz bir şekilde uygulanmıştı. Mekkeli ve Medineli müslümanlar arasında sağlanmış olan kardeşlik bağı, bugün biz müslümanların bile kaybettiğimiz çok büyük bir kazancımızdı. Bu sayede o ilk müslümanlar kendi haklarının yanında müslüman olamayanların da haklarını teslim edebilmişler ve insanlığa hem altın bir nesil hem de altın bir çağ bırakmışlardı. İşte bütün bunlar hicretten devşirilen meyvelerdi.
Hicret, bir göçten ziyade bir yerleşme olayıdır. İslam Medine"ye hicretle yerleşmiş, Mekke fethedilmesine rağmen Peygamber (as) Medine"yi yurt edinmeye devam etmiştir. Hicret asli manası olan göç hüviyetini tamamlamış, ancak bu gün zulüm ve haksızlığa karşı çıkış anlamında hükmünü devam ettirmiştir. Hicret, zulmedilmediği gibi, zulme uğramayı da kabullenmemektir. Hicret, ikametgah değişikliğinden öte, Allah"ın yapma dediklerinden uzaklaşmak, yapınız dediklerine dört elle sarılmak, kötülüklerden, zulümden, baskıdan, başkalarını aşağılayıp hor görmekten, iyiliğe, dayanışmaya ve yardımlaşmaya koşmaktır.
Uzun zaman oldu, hicretin mesut neticelerinden Müslümanlar olarak mahrum kaldık. Bütün insanlık ve bilhassa Müslümanlar olarak hicretin sağladığı huzur ortamına gerçekten bu gün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.
Cenab-ı Hak"tan kan, gözyaşı ve insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, huzur dolu bir dünyaya bizi ulaştırmasını temenni ederken, bir daha Güzel İlçemiz Çubuk"taki Saygıdeğer Hemşerilerimizin hicri yıllarını tebrik ediyor, yeni yılın İslam Aleminin ve Milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın da barış ve huzur içinde yaşamalarına vesile olmasını yine Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.

                                                                 SAADET PARTSİSİ
                                                                 Çubuk İlçe Başkanı 
                                                                 Yusuf MERTOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum