Rıza Ayhan Memleketi Çubuk'u Ziyaret Etti

Rıza Ayhan Memleketi Çubuk'u Ziyaret Etti

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı'yı ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı makamında ziyaret etti.

 Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin AKTAŞ, Gazi Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demet Hatice Somuncuoğlu Özerbaş, Atatürk Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Enver Aydoğan, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi Koordinatörü İsmail Tekaüt, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk AK Parti İlçe Başkanı Dr Tuncay Acehan ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayandaş bulundular.

 

''Müstakil Üniversitenin İlk Temelleri 2010 Yılında Atılacak''

         Görüşmede Rektör Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesine ilk dört yıl içerisinde yapmayı planladıkları fakülte ve yüksekokullar ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi. Rektör Rıza Ayhan üniversitelerin kamu malı olduğunu ifade ederek kamu mallarının da halkın yararı için olduğunu belirtti. Rektör Rıza Ayhan sözlerine şöyle devam etti;'' Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde sizlerinde katkılarıyla ilk etapta yollarının yapılması ve ışıklandırmalarının yapılmasını sağlayacağız bunlar yapıldıktan sonrada peyzaj düzenlemesi yapılarak, Çubuk halkına yerleşkeyi mesire alanı olarak açmayı düşünüyoruz.  Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizin ortaklaşa yürüttükleri BELTEK (Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknik Eğitim Kursları) kurslarını Çubuk'ta da açmayı düşünüyoruz. Yerleşkeye yapacağımız yeni binalar için 2009 yılının sonuna kadar projelerimizi hazırlarsak 2010 yılında birlikte ilk temelimizi atmış olacağız. Mülki ve Mahalli İdareler olarak sizlerin desteği ile zannediyorum dört yıl sonra Çubuk'ta müstakil bir üniversite doğacaktır'' dedi

  

            Çubuk'ta Çorum, Kırşehir ve Kastamonu'da olduğu gibi müstakil bir üniversite açmak için niyetlendiklerini bu niyetlerinde de kararlı ve azimli olduklarını belirten Rektör Rıza Ayhan, müstakil bir üniversite kurmak içinde Çubuk'un her yönüyle hazır olduğunu belirtti.

 

Bir şehrin gelişmesinde çok önemli katkısı olan üniversitelerin bacasız bir fabrika gibi girdi sağladığını belirten Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Mülki İdare olarak Üniversite için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti.

 

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ise;''Üniversitelerimizin ilçemize bilimsel, kültürel ve ekonomik açıdan değer katacağına inanıyorum. Sayın Rektör Rıza Ayhan'ın ve değerli akademisyenlerimizin projelerini, belediye başkanı olarak her zaman destekliyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada gerek imar konusunda gerekse belediyemizin katkıda bulanabileceği işler noktasında elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade ediyorum''dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum