Ressam Ali Erkan, Eserlerinin Üzerini Boyayanlara İsyan Etti

Ressam Ali Erkan, Eserlerinin Üzerini Boyayanlara İsyan Etti

Yaptığı doğa resimleri ile Çubuk’ta bir çok yere renk getiren Ressam Ali Erkan, resimlerinin üzerlerine yazı yazılmasından veya başka resimler çizilmesinden dolayı isyan etti.

Çubuk"ta bir çok noktada elektrik trafolarına ve bahçe duvarlarına ev veya manzara resimleri ile boyadığını belirten Erkan, gençler ve öğrenciler tarafından sprey boyalarla resimlerinin bozulmasına çok üzüldüğünü söyledi. Erkan,"" Türkiye"nin çoğu yerinde iç mekana ve dış mekana resimler yaptım. Gittiğim her yerde yaptığım resimlerimin üzerine yazılar yazılmak sureti ile resimlerimiz bozuluyor. Bunlar görüntü itibari ile de hoş olmuyor. Biz ressamlar güzel bir eser ortaya koymuşuz ve göz güzelliğine güzellik katmışız. Bu yapılanlar beni ve diğer ressamları üzüyor. Emeğe saygı duyulmasını istiyoruz""dedi.

Eserlerin üzerine yazılan yazılar veya rast gele çizilen şekiller ile görsel kirliliğin oluştuğunu söyleyen Erkan, resimlerini korumaya çalıştığını ve bu nedenle birkaç defa bozulan resimlerini boyadığını söyledi. Erkan, ""Bu durumu toplumsal bir sorun olarak görüyorum. Yöneticilerin özellikle de eğitimcilerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz"" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.