Rektör Metin Doğan'dan Önemli Açıklama

Rektör Metin Doğan'dan Önemli Açıklama

Çubuk'ta İncelemelerde Bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, Üniversite Bünyesinde Açılacak Fakültelerin Dekanların Atamalarının Tamamlandığını ve Önümüzdeki Eğitim-öğretim Yılına Hazırlık Bölümlerinde Eğitimin Başlayacağını Söyledi.

Çubuk ilçesinde incelemelerde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, üniversite bünyesinde açılacak fakültelerin dekanların atamalarının tamamlandığını ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına hazırlık bölümlerinde eğitimin başlayacağını söyledi.

Doğan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.

Doğan, ziyarette yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde açılacak fakültelerin dekanlarının atamalarının tamamlandığını ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına bazı fakültelerin hazırlık bölümlerinde eğitimin başlayacağını söyledi.

Doğan, üniversite bünyesinde açılan tüm fakültelerin istihdama yönelik düşünüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz belirlediğimiz bölümlerin hepsini istihdama yönelik düşündük. Mezun olduktan sonra istihdam sorunu yaşanan bölümleri açmayacağız. Bu nedenle bölümleri belirlerken çok titiz çalıştık. Açtığımız tüm bölümlerin dekanlarının ataması tamamlandı. Ayrıca bu güne kadar 55 öğretim üyesini üniversite bünyesine aldık. Çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. Daha önce Gazi Üniversitesi'ne tahsisi yapılmış alan ile ilgili de Gazi Üniversitesi ile görüştük ve bu konudaki işlemlerimizi başlattık. Önümüzdeki yıl yerleşkenin olduğu bu alanda fakültelerin hazırlık sınıflarını başlatacağız. İlk olarak hedefimizde tıp, mühendislik, işletme, insan ve toplum bilimleri fakültelerinin hazırlık sınıflarını başlatmak bulunuyor. Kesin olmamakla birlikte belki de hukuk ve siyasal bilimleri de başlatabiliriz."

Arazi tahsisi konusunda kurumlarla yazışmaların devam ettiğini de söyleyen Doğan, Yıldırım Beyazıt, Kızılöz, Kargın ve Esenboğa'nın da aralarında olduğu 4 mahalleden ayrı ayrı yer istediklerini gelecek cevapları beklediklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum