Reklamcının yeni gözdesi internet

Reklamcının yeni gözdesi internet

Reklamcıların tercihi artık internet dünyası oluyor. İnternet reklamına ilgi de büyük. Dergi reklamını bile sollamak üzere...



Reklam sektörü 4.1 milyar YTL büyüklüğe ulaştı. İnternetin pastadaki payı yüzde 1.56. Ancak Reklamcılar Derneği Başkanı, yakında internetteki reklam hacminin dergileri geçeceğini söyledi.

İNTERNET REKLAMI ARTIYOR

Reklamcılar Derneği Başkanı Cem Topçuoğlu, internette reklamın hızla arttığına işaret ederek, “3-4 yılda internetin reklamdan aldığı payda sinema radyo ve hatta dergileri geçecek” dedi. Reklamcılar Derneği tarafından açıklanan verilere göre 2007"de internette sadece doğrudan verilen reklamların payı sektörün yüzde 1.56"sına ulaştı. Bu rakama mobil reklamlar ve arama motoruna verilen reklamlar dahil değil.

Topçuoğlu, Reklamcılar Derneği medya paylaşım toplantısında yaptığı konuşmada, 2007 yılında reklamverenlerin toplam medya yatırımının 3 milyar 308 milyon YTL civarında olduğunu, buna reklam ajanslarının komisyon ve reklam yapım ücreti de eklendiğinde reklam pastasının 4 milyar 135 milyon YTL"ye ulaştığını kaydetti. 2007"de 20 büyüyen reklam sektörünün geçen 6 yılda ortalama yıllık büyümesi yüzde 25 oldu.

Reklam verilen mecralarda televizyon yüzde 53.4"le ilk sıradaki yerini korurken onu yüzde 30.4"le gazete izledi.

TELEKOM PASTAYI BÜYÜTTÜ

2007"de televizyona verilen reklamların bütçesi yüzde 22 artarken, açıkhava reklamlarındaki büyüme yüzde 47 oldu. Aynı oran basında ise yüzde 8 olarak kaydedildi.

Geçen yıl reklamveren sektörler arasında finans, iletişim, inşaat, perakende, içecek ve ev temizliğinin öne çıktığına işaret eden Topçuoğlu, iletişimde Vodafone"un tekrar "güçlü olarak" pazara girdiğini ve Türk Telekom"un harcamalarının etkisinin yüksek olduğunu, tekstil ve otomotivde az da olsa düşüş görüldüğünü kaydetti.

Bu yıl sektörde yüzde 15-18 arasında bir büyüme gerçekleşebileceğini belirten Topçuoğlu, haziran ayında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası ve ağustos ayındaki olimpiyatlar dolayısıyla pazarda hareketlilik yaşanabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.