"Rekabet Gücü ve İstihdam Olanaklarının Araştırılması" Projesi

"Rekabet Gücü ve İstihdam Olanaklarının Araştırılması" Projesi

- Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen proje kapsamında Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa'da staj yapacak

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünde hazırlanan "Rekabet Gücü ve İstihdam Olanakları'nın Araştırılması Projesi" Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'dan Akdağmadeni Akşemseddin, Yerköy Şehit Erhan, Manisa'dan Kula, Kocaeli'nden Gebze Fatih ve Aydın'dan Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleriyle işbirliği halinde hazırladıkları projenin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yapılan değerlendirme sonucu başarılı 209 proje arasına girdiğini belirtti.

Projeyle 60 öğrenci ve refakat edecek 7 öğretmenin Almanya'nın Köln şehrinde 3 haftalık eğitim ve staj faaliyetine katılacaklarını aktaran Demir, bu sayede birçok öğrencinin ilk kez yurt dışı deneyimi yaşayacaklarını ve yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını söyledi. 

Öğretmen ve öğrencilerin tüm masraflarının Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını belirten Demir, "Projeye katılan öğrencilerimiz eğitim ve staj faaliyetinin dışında, bilgisayarlı muhasebe alanında faaliyet gösteren işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecek" dedi. 

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/rekabet-gucu-ve-istihdam-olanaklarinin-arastirilmasi-projesi-1469966/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.