REHABİLİTASYON ÖĞRENCİLERİNE“SEVGİ İZİ” PROJESİ KAPSAMINDA DÖVME...

REHABİLİTASYON ÖĞRENCİLERİNE“SEVGİ İZİ” PROJESİ KAPSAMINDA DÖVME...

Özel Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilere kaybolmalarına karşı kalıcı bir önlem olarak Müge Anlı’nın “Sevgi İzi” projesi kapsamında dövme yapıldı.

 Şuayip YAMAN

 

dscn8328.jpg

‘Sevgi İzi’ kaybolan kişiler için bir çeşit “hayat güvencesi” oluyor.

“Sevgi İzi” numaralar ATV Programcısı Müge Anlı’nın “https://www.benibuldular.com/” sitesinden veriliyor. Kişinin fotoğrafları ile birlikte iletişim, adres ve telefon gibi diğer bilgileri ‘Sevgi İzi’ sitesinde muhafaza ediliyor. Kaybolan kişinin sol kolundaki numara, kendisini bulan kişi tarafından emniyete bildiriliyor. Emniyet birimleri de Müge Anlı’nın sitesi ile koordineli olarak çalıştığı için kaybolan vatandaşa ve yakınlarına kolayca ulaşabiliyor.

                

ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı öncülüğünde gerçekleştirilen 'Sevgi İzi' kampanyası kısa sürede büyük ilgi gördü. Bu kapsamda da ilçemiz Özel Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 30 öğrenciye gönüllü dövmeciler Bahar Şengöz ve Ömer Aydın Sarıağaoğlu tarafından şimdilik 30 öğrenciye dövme yapıldı. Kurum yetkililerine göre bu sayı ileride daha da artacak.

 

Yine bu kapsamda 74 yaşında bir Alzheimer hastası olan H.B.’ye ve birkaç Epilepsi hastasına da dövme yapıldı.    

 

muge_anli_sevgi_izi_isimli_dev_projeyi_hayata_gecirdi_h38410_7b1a0.png

 

ATV' de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı kapsamında artık vatandaşlar, kaybolan yakınlarını 'Sevgi İzi' ile daha kolay bulabilecek.

 

İnternet üzerinden kaybolan yakınlarının fotoğraflarını https://www.benibuldular.com/ adlı siteye yükleyerek yakınlarına ulaşmaya çalışanlar, şimdiden projenin olumlu geri dönüşlerini almaya başladılar.

 

Sitede ücretsiz kayıt yaptırdıktan sonra başvuru formu dolduranlar, ardından kayıp yakınlarının fotoğraflarını sisteme yükleyip bulunmasını bekleyecek. İnternet üzerinden işleyen sistemde sitede kayıp kişilerin fotoğraflarını görenlerin ise 0530 151 31 51 numaralı telefona bildirimde bulunması isteniyor.

 

Özel Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Okul Müdürü Büşra Kadak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Zihinsel engelli, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız.

 

Asıl önemli olan bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması...

 

Kaybolduğunda nereye gideceğin, ne yapacağını bilemeyecek olması. Böyle bir durumda ailenin yaşadığı ızdırabın ne kadar büyük olduğunu düşünebiliyor musun?

 

Ağzı var, dili yok, melek gibi bu insanlar son derece savunmasız, her türlü tehlikeye açık ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz.

 

Ama şimdi sevdiğiniz, “sevgi izi” ile daha güvende.

 

Bunun için ne yapmamız lazım;

 

Aslında sistem çok basit. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim, adres ve telefonlarıyla Müge Anlı’ya ait “Sevgi İzi” sitesine başvurup oradaki formu dolduracak.  Buradan kendilerine verilen numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna kalıcı dövme ile işlenecek. Yapılan işlemde kesinlikle herhangi bir ağrı olmuyor.

 

 Böylece o kişi kaybolduğunda ‘Sevgi İzi’ onun hayat güvencesi oluyor.

 

Kayıp kişiyle karşılaşan vatandaşlar; o kişinin kolundaki ‘Sevgi İzi’ni görünce polise başvuracak. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu ve tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek. Ve kaybolan kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak” dedi. 

 

‘Sevgi İzi’ projesine devletin henüz bir katkısı yok. Proje Müge Anlı ve ekip arkadaşlarının özverili ve başarılı çalışmaları ile yürüyor. Yöneticilerimizin böylesine faydalı ve lüzumlu bir projeye en kısa zamanda destek ve katkı vermesi gerekir.

 

Faili meçhul cinayetler ve kayıpların yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesi ile de adından sıkça söz ettiren, Hafta içi programlarıyla da her gün seyirciyi ekran başına kilitleyen Müge Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı kayıp dosyalarını, cinayete kurban giden kişileri ve kayıpların tüm yaşamını erken ortaya çıkararak onları bulmaya, olayları aydınlatmaya devam ederken;

 

Bitmez-tükenmez enerjisiyle diğer bir taraftan da  ‘Sevgi İzi’ projesi ile kaybolan zihinsel engelli, Alzheimer ve epilepsi hastalarının bulunmasına katkıda bulunuyor. Allah selamet versin…

 

Topluma yararlı çalışmalarından dolayı Müge Anlı ve çalışma arkadaşlarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

sevgi-izi1-vert.jpgsevgi-izi-2-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.