Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi

REFLEKSOLOJİ NEDİR? UYGULAMA ve SÜRECİ

serpil-resim.jpg

         Refleksolji tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biridir. Anlamı refleks bilimidir. Vücudun tüm haritasının taşımaktadır. Tıpkı akupunkturda olduğu gibi gözler, ayaklar ve kulaklar… Her organın yansıdığı bir bölge vardır. Ayaklar vücudun hassas bölgesi olduğu için refleksoloji uygulaması tercihen ayaktan yapılır. Ovma, bası ve belirli teknik yöntemler ile ayaktaki sinir uçlarına uyarılar verilir. Refleksoloji bazı bölgelerde bloke olmuş tıkanıklıkları açarak serbest enerji akımını sağlar.

 

        En büyük yararlarından biri rahatlama ve gevşemeyi sağlar. Bununla beraber nörolojik ve engel gruplarında da uygulanır. Ayrıca stres, depresyon, panik durumlarında da seanslar düzenli yapıldığı takdirde vücut enerjisindeki tıkanıklıklar giderilir ve enerji vücuda dengeli dağılır. Böylece sinirler, kaslar, lenfler görevini daha iyi yapar. Hormon sorunları, kabızlık, hazımsızlık gibi şikâyetlerde de sonuç alınabilecek etkili bir yöntemdir. Gelişme hızı kişinin yaşına, rahatsızlığının derecesine ve sürece bağlıdır.

 

      Refleksoloji terapi uygulamasını öğrenebilmek için belirli bir eğitim süreci gerekir. Bu süreçte anatomi, nöroloji, fizyoloji, ayak haritası, bölgeler ve uygulama teknikleri ile ilgili bilgileri edinmek gerekir. Ayak altında vücudun yansıdığı bölgeleri, örneğin; karaciğer sağ ayağın altında, sol yanda ve ayaktaki bağırsak alanının yansıma noktasının hemen üstünde bulunur gibi…

 

  • Baş ve ense bölümü à ayak parmakları
  • Göğüs bölümü à ayağın altında ayak parmaklarının bittiği yerden ayak kavisine kadar uzanan yumuşak bölüm
  • Karın bölümü à ayağın altında kavis yapan bölüm
  • Kasıklar, cinsel organ, lenfler à topuk ve ayak bileği çevresi
  • Bel kemiği(omurga) à baş parmaktan başlayıp topuğun ortasına kadar olan ayağın iç kenarındaki bölge
  • Kol, dirsek, bilek, el, bacak, diz ve kalça à küçük parmağın bittiği yerden başlayarak topuğun sonuna kadar, ayağın dış kenarında yer alan bölgedir.

 

      Refleksolji terapisi alan kişilerin kesin sonuca ulaşabilmesi için almış olduğu seansları düzenli bir şekilde takip etmesi gerekir. İlk gelişme süreçlerinde 10-15 seans içerisinde belirtiler ve vücudun tepki verme kapasitesi ölçülür. Tamamlayıcı uygulama olan refleksoloji yönteminden sonuç alabilmek için önerilen seans süreçleri takip edilir.

 

 

                                                                                                                  Uzman Refleksolog

                                                                                                                        Serpil BİHİR

 

İletişim: 0312 212 22 25 – 212 00 64

Adres: Yayla Sokak Yayla Apt. 1 / 2 Maltepe – Demirtepe / Ankara

Bu yazı toplam 3553 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.