Referanduma Katılmamanın Cezası

Referanduma Katılmamanın Cezası

CUMHURBAŞKANINI 5+5 esasına göre halkın seçmesini ve milletvekili seçimlerinin dört yılda bir yapılmasını düzenleyen referandum pazar günü yapılıyor.




Bazı gruplarca, ‘referandumda oy kullanmamanın cezası yok’ propagandasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, referandumda sandığa gitmeyenlerin 17 YTL ceza ödeyeceklerini açıkladı. AK Parti referandumda ‘evet’ denilmesi için propaganda yaparken CHP halka referandumda ‘sandığa gitmeyin’, MHP de ‘hayır’ deyin çağrısı yapıyor.

SEÇMEN BİLGİ KARTI OLMASA DA...

ÖTE yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay yayımladığı genelge ile vatandaşların seçmen bilgi kartları olmadan da oy kullanabileceğine dikkat çekti. Genelgede tüm mahalle ve köy muhtarlıklarının seçim günü akşamına kadar açık bulundurulmasını isteyen Atalay vatandaşların seçmen bilgi kartları olmasa dahi oy kullanacakları sandık bölgesinde bulunan seçmen listelerine göre oy kullanabileceklerini bildirdi. Atalay, bunun yanı sıra vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘’www.ysk.gov.tr’’ adresli elektronik sayfasına T.C. kimlik numaralarını girerek seçim bölgesi ve sandığını öğrenebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.