Ramazan’da süt içerek sıhhat bul!

Ramazan’da süt içerek sıhhat bul!

Uzmanlar, temel besin maddelerinin başında gelen sütün, özellikle Ramazan ayında yeterince tüketilmesinin sağlık açısından önem taşıdığını söyledi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nilgün Sarp, sütün zengin besin bileşenleri açısından hayatın her döneminde mutlaka yeterli miktarda tüketilmesi gereken bir gıda olduğunu dile getirdi.

Sütün protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi beslenmede çok önemli olan besin ögelerini bünyesinde bulundurduğuna işaret eden Sarp, ”Bu sebeple temel besin maddelerimizin başında gelen sütü, özellikle Ramazan ayında yeteri kadar tüketmek sağlık açısından önem taşıyor. Süt, enerji sistemimize yaptığı önemli katkı sayesinde kilo dengesinin korunmasında etkili oluyor. Besinlerin bio yararlılığını artırıyor. Ramazan ayında vücudun sıvı gereksinimini karşılıyor. Aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesinde ve vücudun sıvı dengesinin sağlanmasında önemli rol üstlenen potasyumun yüzde 33′ünü, kalsiyumun da yüzde 90′ını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.