RAMAZAN DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

RAMAZAN DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Çubuk Ramazan dolayısıyla, gıda üretimi yapan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine tutanak tutuldu.

Çubuk Ramazan dolayısıyla, gıda üretimi yapan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine tutanak tutuldu.              

3img_8386.jpgZabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştırdı.

Denetim yapan zabıta ve sağlık ekipleri, fırınların yanı sıra kasap, pastane, lokanta ve marketlerde sabahın erken saatlerinden itibaren denetim yaptı.              

Denetimlerde, çalışanların kılık kıyafetleri, işyerlerinin temizliği, ham maddelerin saklanma şartları, soyunma odaları, ürünlerin son kullanma tarihleri, üretim belgeleri ve ürünlerin gramajları incelendi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendislerinin yer aldığı denetimde, ambalaj içerisindeki ürünler, çalışma yerlerinin ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığı denetlendi. 

Denetimlere kasap, market ve tatlı imalathanelerinden başlayan denetim ekiplerinin Ramazan ayı boyunca denetimlerini sürdüreceklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, gıda üretim yerlerinin özellikle hijyen kurallarına uymalarını istedi.

3img_8313.jpgİnsan sağlığını hiçe sayarak kurallara uymayan işletmelere her türlü yaptırımı uygulayacaklarını aktaran Başkan Acehan, ’’Ramazan ayı nedeniyle rutin denetimlerimizi artırdık. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Kurum olarak öncelikle vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek durumundayız. Tüm bu çalışmalarda temel amacımız ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamak ve her hangi bir olumsuzluğa karşı önceden gerekli tedbirleri almaktır. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmek başta olmak üzere, gıda üretimleri sırasında gerekli hijyen koşullarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması, Ramazan ayı öncesi gerekse Ramazan ayı süresince bu mübarek ayın bereketine gölge düşürmek ve istismar etmek isteyenlere fırsat vermemek adına, denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz.’’

3img_8325.jpgYapılan denetimlerde genel itibarıyla esnafın çalışma koşullarının kendilerini memnun ettiğini kaydeden Başkan Acehan, kurallara uyan esnafa şimdiden teşekkür ettiğini ifade ederek, vatandaşların da alışveriş yaparken karşılaştıkları olumsuzlukları 'Alo 153' e haber vermelerini istedi.

3img_8335.jpg3img_8365.jpg

3img_8375.jpg3img_8386.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum