Rahmet mevsimi geldi, Bugün  Regaip Kandili

Rahmet mevsimi geldi, Bugün Regaip Kandili

İslam âleminin rahmet iklimi 'üç aylar' dün başladı. Müslümanların heyecanla beklediği şükür mevsimi, Ramazan ayının yarı sıra, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'ni de bünyesinde barındırıyor.

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat , Üç Aylar ve Regaip Kandili ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Üç Aylar ve kandillerin önemini anlattı.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat , halk arasında üç aylar olarak bilinen Mevlit Kandili harici dört kandil gecesinin de içerisinde bulunduğu mübarek Üç Aylara 24 Haziran 2009 Çarşamba (bugün) günü itibariyle girildiğini belirterek, tüm halkın Ragaip ve Üç Aylarını kutladığını söyledi. Canbolat, “Feyiz ve bereketin bol olduğu, diğer aylardan farklı değerlendirilen, halkımız arasında üç aylar diye bilinen Mevlit kandili harici dört kandil gecesinin de içerisinde bulunduğu mübarek üç aylara 24 Haziran 2009 Çarşamba günü itibariyle girmiş bulunuyoruz. Üç aylar, peygamberimizin dualarında yerini almış, inananların da bu ayları en iyi şekilde değerlendirmesi tavsiye edilmiştir. Zira bu aylarda Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecesi gibi kandil geceleri bulunmaktadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (sav) "Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır" diyerek ayların farklılığına dikkat çekmiştir. Peygamberimizin, Recep Allahın ayı, Şaban ayı benim, Ramazan da ümmetimin ayı diyerek ayların kıymetine dikkat çekmiştir. Sevgili Peygamberimiz ruhunu teslim edene kadar, bu ayları çok daha farklı değerlendirmiştir. Daha çok oruç tutmuş, ibadetlerini artırmış, hayır ve hasenatını ziyadeleştirmiştir. Sosyal barışa, karşılıklı sevgi ve hoş görüye insanları teşvik etmiştir. Rahmet mevsimi üç aylar, içerisinde bulunan kandil geceleriyle, Allah"ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edilmesine, mağfiretinin, hoşnut ve kereminin sağnak sağnak yağmasına vesile olmaktadır. Bu rahmet mevsimi, sevgi ve muhabbetin artmasına, dayanışma, paylaşma ve insani değerlerin hayat bulmasına vesile olmalıdır. Geçmişimizin muhasebesini yaparak varsa noksanlarımızın, kusurlarımızın, hatalarımızın pişmanlığını duyarak, tövbe kapısından girerek kul hakkı hariç, günahlarımızı af ettirerek kendimiz için yepyeni bir sayfa açabiliriz. Yüce rabbimizin engin rahmeti bizi istememiz halinde bu arzumuza ulaştıracaktır. Bu vesileyle üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Kandilini en iyi şekilde değerlendirip rabbimizin rızasını kazanabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Regaib Kandilini tebrik eder, bu kandilin ve üç ayların memleketimiz, milletimiz, soydaşlarımız ve İslam alemi için hayırlar getirmesini, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah"tan niyaz ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum