Proje Yarışması'na Çubuk'tan 17 Eser Katıldı

Proje Yarışması'na Çubuk'tan 17 Eser Katıldı

Ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'na Çubuk'tan 17 Eser Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) tarafından planlanan '5. Ulusal Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması Sergisi' Ankara'da 8 ilden gelen 106 eserin katılımı ile açıldı. Ankara'da Başkent Öğretmen Evinde sergilenmeye başlayan 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasına Çubuk'tan da 17 proje katıldı.

Sergye, Çankırı, Çorum, Ankara, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük ve Kırıkkale'nin katıldığı Ankara'daki bölge elemelerinde Bilim Kurulu tarafından belirlenen 106 proje sergileniyor

Sergiyi gezerek öğrenciler ve öğretmenlerden bilgi alan Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya Çubuk'tan 17 projenin katıldığını söyledi. Katılan projelerle Ankara'da ilçeler bazında büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyen Toprak, 'Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması kapsamında Başkent Öğretmen Evinde gerçekleştirilen Ankara Bölge Sergisi 13-14 Nisan tarihleri arasında açık kalacak. Serginin ardından dereceye giren projeler 15 Nisan'da gerçekleştirilecek ödül töreninde ilan edilecek. Ankara'dan 77 proje Bölge bilim kurulu tararından sergiye davet edilirken bunların 17'si Çubuk ilçesine aittir. Bu ilçemiz adına büyük bir başarıdır. Ben buradan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.